Uutisten viikko auttaa mediakasvatuksessa

0

Koulujen ja uutismedian yhteistä Uutisten viikkoa vietetään 31.1.–3.2.
Uutisten viikko antaa lapsille ja nuorille työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Viikko on uutismedian ja koulujen tärkein yhteinen kampanja.
Vuoden 2023 Uutisten viikon slogan on Ymmärrä tulevaisuuttasi. Nyt pinnalla olevat isot uutisaiheet voivat herättää huolta ja hämmennystä. Me mediaväki haluamme rakentaa kampanjassa uskoa tulevaan ja vahvistaa toivoa. Tuomme esiin sitä, miten luotettava uutismedia lisää ymmärrystä maailmasta ja miten sen avulla on turvallista rakentaa omaa ajattelua ja arvomaailmaa.
Viikko näkyy lehtien sisällöissä ja kouluihin toimitetaan lehtiä ja digitunnuksia opetuskäyttöön tai tehdään kouluvierailuja.
Someronkin koulut voivat siis tilata, niin kuin ovat aiempina vuosina jo tilanneetkin, lehtiä käsiteltäviksi tunneilla. Uutismediakasvatus.fi -sivulla on myös ladattavia oppimateriaaleja ja oppituntivinkkejä, joiden avulla voi ottaa uutiset osaksi opetusta.
Teemaviikolla julkaistaan myös Nuoret, isot uutisaiheet ja luottamus -tutkimuksen tulokset.