Pm-kultaa Turusta

0
Veikka Sarén

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Jane Iltanen/TS

Someron Esan Veikka Sarén voitti miesten 3000 metrin juoksun Varsinais-Suomen piirin hallimestaruuskilpailuissa Turussa sunnuntaina. Sarénin aika oli 8.43,87, josta toiseksi tullut Turun Urheiluliiton Tuukka Mäkinen jäi lähes kuusi sekuntia. Omaa viiden vuoden takaista ulkorataennätystään Sarén paransi nyt yli 16 sekuntia, mutta 170 metrin tiukkakaarteisella halliradalla juostuna aikansa on huomattavasti kellon lukemia arvokkaampi.
Vastaavilla halliradoilla tällä hallikaudella kolme suomalaismiestä on juossut tätä paremmin ja pitkillä halliradoillakin vain neljä.
– Hyvää kyytiä lyhyellä radalla, kun en vielä ole tehnyt kovin paljon kovempia treenejä, kertoi juoksun vauhdinpidosta yksin vastaamaan joutunut Veikka Sarén.
– Treenit ovat kuitenkin menneet hyvin, perustaso on noussut mukavasti ja aerobinen kapasiteetti on kasvanut hurjasti. Kevättä kohti kaikki näyttää erinomaiselta, iloitsee helmikuun loppupuolella triathlonmaajoukkueen mukana etelän harjoitusleirille lähtevä Sarén.
Samoissa pm-hallikisoissa Esan Paavo Virkki hyppäsi P15-sarjan seiväskisassa neljänneksi tuloksella 270.