Vesisateet katkaisivat talven – Eläkeläiskortteja myyty jo toistasataa

0
Ainakin yksi hiihtäjä oli uskaltautunut Rankkulan ladulle vielä keskiviikkona.

Talvi on ollut vaihteleva. Lämpöasteet ja vesisateet toivat jälleen katkon normitalveen. Näillä on mentävä.

Latujen tekijä ”Puttinen”, Janne Puotsaari ei ole päässyt kertaakaan järvenjäälle tekemään reittejä hiihtäjille tai luistelijoille.

– Viime viikonloppuna avaaminen kävi ajatuksissa, mutta säätiedotukset eivät luvanneet hyvää. En käynyt nyt mittaamassa jään paksuutta, mutta mitään teräsjäätä ei ole ehtinyt lainkaan muodostua, hän kuvailee.

Latuja on ollut Somerolla vaihtelevasti. Aloitus oli aikaisin joulukuussa, mutta toistuvat sateet ovat järjestään vieneet kelit.

Luistinradoista jäähallin ulkokaukalo on ollut totutusti parhaimmassa kunnossa. Mutta jo katse ulos riittää, niin tietää, että ulkoliikunnan olosuhteita ei voi kehua.

Yksi monista kuntosalikävijöistä on Elisa Koski. Menossa on treeni käsipainoilla. Kuva Sauli Kaipainen.

Sisäliikuntaan riittää tulijoita

Someron runsaat sisäliikuntamahdollisuudet tarjoavat vuodenvaihteen jälkeen taas parastaan. Ihmiset tekevät lupauksia paremmasta elämästä, mikä näkyy kävijämäärien kasvuna uimahallilla ja kuntosalilla.

Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Mira Teräväinen kertoo, että lisää mahtuu vielä. Likikään täyttä ei ole.

– Kuntosalin ohjatuissa ryhmäliikunnoissa on käynyt tosi hyvin väkeä, kerralla 20–30.

Ohjattuihin vesiliikuntaryhmiin tuli avoimissa ryhmissä 3 euron osallistumismaksu, sisäänpääsymaksun päälle. Aiemmin vesiliikuntaryhmiin pääsi pelkällä sisäänpääsymaksulla.

– Uinnin vesiliikuntaryhmissä on mahdollista, että hintojen nousu vaikuttaa vähentävästi, mutta siitä ei ole vielä dataa, Teräväinen pohtii.

Hän muistuttaa, että myös kodin energiansäästön kannalta kannattaa käyttää palveluja. Ei tarvita kotona lämmintä vettä eikä saunaa.

– Liikunta kannattaa lisäksi aina, tuli rahallista säästöä taikka ei.

Eläkeläiskortilla hyvä vastaanotto

Eläkeläiskortti astui voimaan Someron uutena tuotteena vuoden alussa. Se oikeuttaa omatoimiseen uimahallin ja kuntosalin käyttöön, ei ohjattuihin ryhmiin. Hinta on houkuttavan edullinen, 35 euroa/kausi.

Eläkeläiskortin oli hankkinut keskiviikkoon mennessä jo 120 henkeä. Näkee, että tuote oli odotettu!

– Se on saanut positiivisen vastaanoton. Ja taloudellisesti ajatellen eläkeläiskortin käyttöönotto vaikuttaa vielä pitkään edullisesti, se tosiaan kannattaa hankkia, Mira Teräväinen kannustaa.

Eläkeläiskortti ostetaan erikseen joko kevätkaudeksi kesäkuun loppuun, taikka siitä eteenpäin.

Tuotteen voi ladata uintirannekkeelle (10 euroa) tai kuntosalikortille (5 euroa).

Vuodenvaihteen hintamuutokset kuntosalilla olivat maltillisia. Sarjatuotteet pysyivät ennallaan, ja vain kausituotteisiin (1, 6 tai 12 kuukautta) tuli muutoksia, tuotekohtaisesti 9–10 prosenttia.

Fakta: Kävijöitä ja ostajia 1.1.–11.1.

  • kuntosalikävijöitä 519
  • päivää kohden keskimäärin 47 kävijää (keskiviikkona 10.1. kävijöitä oli 96, eli nyt kun ryhmät ovat alkaneet, niin määrät ovat kasvaneet)
  • uimahallissa kävijöitä 1.780
  • päivää kohden keskimäärin 178 kävijää