Vuoden 2023 ensimmäinen somerolaisvauva Talvisillan kylään

0
Vuoden 2023 ensimmäinen somerolaisvauva syntyi 6.1. Tyttövauva totuttelee vanhempiensa Marianna Mäki-Teeren ja Kalle Ketolan kanssa kotioloihin Talvisillan kylässä, Häntälän notkojen kupeessa.

Tyttö kasvaa savimaan kansalaiseksi

Vauva tuhisee katosta riippuvassa kätkyessään. Esikoisen vanhemmat Marianna Mäki-Teeri ja Kalle Ketola valvovat lapsensa unta.

He ovat onnellisia perheestään.

– Lapsihan on lahja, toteaa äitinsä.

Pariskunta on vuoden 2023 somerolaisvauvan äiti ja isä. Tytär syntyi loppiaisena 6. tammikuuta kello 12.04. Silloin hän painoi 2635 grammaa ja oli 50 senttiä pitkä.

Lapsukaisen syntymisen laskettu aika oli ollut jouluaattona. Kun mitään ei alkanut kuulua, niin synnytys käynnistettiin. Synnytyksen aikana vauvan sydänäänet heikkenivät, syke laski.

Maailmaan syntyi tyttö, joka sai heti tuntea, miten mainiosti Suomen sairaanhoito- ja terveysjärjestelmä toimii.

Vanhemmat kertovat, että heillä oli koko ajan turvallinen olo TYKS:n Majakkasairaalassa.

– Oli hyvää hoitoa; saimme olla rauhallisin mielin. Oltiin oikeassa paikassa synnyttämässä, he kiittävät.

Lapsen kuntoa seurattiin ja vanhempia opetettiin, miten toimia sitten kotiloissa. He saivat sairaalassa tukea, jotta arki sujuisi kotona.

Kotiin Somerolle perhe saapui lapsen kanssa kuluvan viikon maanantaina. Tyttövauva on toipuu hyvin. Neljän tunnin välein syötetään, ja sitten häntä alkaa taas uni kutsua.

Näin alkumetreillä he vievät lasta viikon välein TYKS:iin tutkittavaksi. Kasvua seurataan.

Marianna Mäki-Teeri ja Kalle Ketola ovat pyöritelleet muutamia nimiehdotuksia tyttärelleen. Vanhemmat seuraavat, mikä niistä sopii parhaiten tytön luonteeseen.

Isovanhemmat ovat innostuneita. Kalle Ketolan vanhemmille tyttö on ensimmäinen lapsenlapsi, Marianna Mäki-Teeren vanhemmille toinen.

– He näkevät lapsessa elämän jatkuvuuden, herkkyyden ja haurauden, mietiskelee Mäki-Teeri.

Lapsi saa varttua samassa rauhaisassa pihapiirissä, jossa äitinsäkin, Häntälän notkojen kupeessa. Myös isänsä on maatalouspitäjästä, Loimaalta.

Isä hymyilee, että tyttö kasvaa savimaan kansalaiseksi. Maanviljelijä, tulevaisuuden tutkija äiti toteaa, että lapselleen toivoo hyvää ja turvallista elämää, mutta maailmassa on epävarmuus tulevaisuudesta.

– Kaikesta huolimatta uskon hyvään tulevaisuuteen. Kriisejä tulee, ja ajallaan ne loppuvat, toteaa Kalle Ketola.

– Kun niitä aktiivisesti ratkaistaan, jatkaa Marianna Mäki-Teeri vierellä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän