Aerodynaaminen jazz täyttää Kiiruun talon

0
Aerodynaaminen Jazz Kvartetti on vuosien saatossa kasvanut duosta nelihenkiseksi yhtyeeksi.

Kiiruun talossa kuullaan somerolaista jazzia laskiaissunnuntaina 19.2.

Aerodynaaminen Jazz Kvartetti syntyi keväällä 2018. Sitä ennen oli toiminut duo, jossa soittivat Vesa Toukkari kitaraa ja Kari Caven kontrabassoa. Duo laajeni trioksi, kun rumpali Hannu Karvia tuli mukaan keikoille. Ohjelmisto koostui silloin lähes kokonaan 1950- ja 1960 -luvun taitteen modernista jazzista.
Keväällä 2012 syntyi Kepeät korot -niminen sävellys, jolla Vesa Toukkari pääsi Varsinais-Suomen läänintaiteilija Ilkka Rantamäen lanseeraaman jazzsävellyskilpailun loppukilpailuun Turussa. Voittoa ei tullut, mutta loppukilpailuun pääseminen toi uskoa Toukkarille sävellystyöhön. Tämän jälkeen on sävellyksiä syntynytkin tasaiseen tahtiin.
Vuonna 2018 jazzkokoonpano laajeni kun trio pyysi somerolaista syntyperää olevaa huilisti Serafiina Kämiä vierailemaan jo perinteeksi tulleeseen kirjaston kevätkonserttiin. Yhteistyö tuntui niin luontevalta, että huilisti pyydettiin vakituiseksi jäseneksi kokoonpanoon.
Tähän mennessä Aerodynaamista musiikkia on julkaistu vain YouTubessa ja Spotifyissa. Timo Oikkonen kuvasi myös videon kappaleeseen Inward bound (säv. Vesa Toukkari), ja se julkaistiin 2.12.2015. Tällöin kokoonpano oli duo, ja vierailijana studiossa oli rumpali Jyrki Iivanainen.
Syksyllä 2019 taltioitiin Vuoden viimeinen kevät (säv. Vesa Toukkari), ja se on kuunneltavissa niin Spotifyissa kuin YouTubessa.
Heinäkuussa 2022 julkaistiin Youtubessa Benjamin -niminen kappale, jota voi tällä hetkellä kuunnella/katsella vain Youtubessa. Videon kuvasi ja ohjasi JP Rantanen.
Kiiruun talon keikalla ohjelmistossa on muutama valikoitu klassikko perinteisen jazzin maailmasta, sekä uusia, ennen esittämättömiä sävellyksiä ponnahduslautana improvisaatioihin.