Aurinkoinen sää houkutteli laskiaisriehaan

0
Mäessä oli innokkaita pulkkailijoita.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Laskiaisrieha houkutteli runsaasti kaikenikäistä väkeä Havuharjun mäelle. Sai paistaa nuotiolettuja, pelata pelejä, ulkoilla, neuvoja pilkkimiseen ja nauttia makkaraa. Oli kynttiläpolku hiljentymiseen ja pienten rukousten lukemiseen, vesistöaiheinen rastirata, lumiveistosten tekoa ja lumimaalausta. Lisäksi paikalle ajoi Someron palokunnan auto ihmeteltäväksi.

Havuharjun vapaaehtoiset lahjoitukset saa kirkon Yhteisvastuukeräys. Sen avulla sovitellaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja kotimaassa. Osa tuotosta jää kullekin seurakunnalle omien nuorten auttamistyöhön. Lisäksi Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahasto tukee lasten ja nuorten kouluun paluuta viidellä alueella Keniassa. Yhteisvastuukeräys jatkuu yhä.

Seurakunnan toimipisteellä tehtävään valmistautuivat diakonit Anne Leppälä, Heidi Sippo ja vapaaehtoiset Jenni Uunimäki, Oona Joly sekä Taina Ruuhilehto .

Saija Hietarinta oli saapunut paikalle Pihlan, Lotan ja Toivon kanssa.

– Olemme olleet täällä laskemassa mäkeä aina kun tilaisuus ja sää ovat sallineet. Lapset ovat niin pieniä, että he laskevat tuolta alempaa ja nauttivat kovasti. Perjantaina osallistumme myös Monarin peuhujuttuun, äiti paljastaa.

Helmi Lehtonen sekä Veela ja Vivia olivat löytäneet lumen maalauspaikan.

– Mäki on tuttu, on oltu aikaisemminkin laskemassa, Lehtonen kertoo.

Riehan järjestivät Someron seurakunta, Someron kaupunki, Partiolippukunta Marjatat ja Mikon pojat, Paimionjoki yhdistys, Someron Eläkkeensaajat ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.