Haluaisitko sähköauton?

0

– Se ei oikein sovi käyttööni. Ajan niin pitkiä pätkiä, kun yhteen soittoon pitää päästä sellaiset 800 kilometriä. Se ei onnistu sähköautoilla vielä. 500 kilometriä pääsee, mutta se ei oikein riitä, Kari Kotikoski perustelee.

Päivi Lappi ja koiransa Diko.

– Ei, en halua. Ajan kanssa voisi. Ollaan me tästä asiasta paljon perheessä puhuttukin, mutta niin olen ymmärtänyt, että sen korjaaminen voi olla vähän kallista. Odottaisin vielä kehitystä, Päivi Metsävuori pohtii.

Hannu Nokka.

– En nyt vielä ainakaan. Siihen, että bensa- ja dieselautojen valmistus vuonna 2035 loppuu, on vielä aikaa. Yleensä niin kuin kaikki muutkin, niin vasta pakon edessä jotain tekee, Mikko Nieminen toppuuttelee.

Iltalehden 27.7.2022 mukaan Somerolla oli 34 täyssähköautoa. Autoalan Tiedotuskeskuksen Suomessa oli viime vuoden lopussa 44 889 täyssähköautoa ja 104 039 ladattavaa hybridiautoa
Eniten sähköautoja maailmassa on Norjassa, osuus 16,2 % autokannasta. Toisena on Islanti, 4,6 %), kolmantena Hollanti, 2,8 %, neljäntenä Tanska 2,4 % ja viidentenä Ruotsi 2,2 % (lähde Iltalehti). Suomessa määrä on Traficomin mukaan ylittänyt yhden prosentin rajan.