Härkä Darts härnäsi lohkojohtajaa

0
Timo Kuisman ilme kertoo, kuinka tyytyväinen hän oli voitokkaan sarjansa täydelliseen lopetukseen.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Darts-tikanheiton SM-liigassa kakkosdivisioonan tasolla kilpaileva somerolainen Härkä Darts kohtasi kuluvan kauden viimeisessä kotiottelussaan lohko numero 13:n kärkijoukkueen, turkulaisen Satatikan ykkösjoukkueen.
Satatikka tuli Someron keilahallissa heitettyyn otteluun varmistelemaan kärkiasemaansa ja voitti, odotusten mukaisesti, päivän molemmat Härkää vastaan pelaamansa ottelut. Helpolla turkulaiset eivät kuitenkaan voittojaan napsineet, siitä pitivät huolen ennen kaikkea somerolaisten kärkiheittäjät Timo Kuisma ja Heikki Happonen.
Päivän komein yksittäinen erätulos nähtiin Kuismalta avausottelussa Satatikan ykkösnimeä Mika Hongistoa vastaan. Lähes kaikki kauden pelinsä voittanut Hongisto livahti 2–0 eräjohtoon, kunnes somerolaisvastustaja sai heittosihtinsä ja -rytminsä kohdalleen. Kuisma voitti kolme erää peräkkäin ja kavensi pelivoitoissa vierasjohdon tuossa vaiheessa lukemiin 2–3.

Harvinaisen kova tulos

Ratkaisevan viitoserän ja samalla tämän tiukan kamppailun voiton Kuisma ratkaisi täydellisyyttä hiponeella 501-pelimuodon sarjallaan.Neljä ensimmäistä kolmen tikan heittosarjaa saattelivat Kuisman 40 pisteen päähän voitosta ja kun seuraava tikka tuotti 20 pisteen sektorilta tähtäimessä olleen tuplalopetuksen, somerolainen sinetöi komean voittonsa harvinaisella kolmentoista tikan sarjalla. Samaan ei kukaan muu heittäjä päivän aikana pystynyt.
– Harvinaisen onnistunut sarja, tällaisia ei kovin usein kohdalle osu! Kuisma iloitsi nappisuorituksensa jälkeen.
Hyvän ”käsi/silmä” -koordinaation ohella onnistuneeseen suoritukseen tarvitaan toimivaa laskupäätä, sillä heittäjän pitää olla koko ajan tarkasti jyvällä tuloksensa kehittymisestä.
– Toistojen kautta heitoista tulee sillä tavalla automaattisia, ettei kesken sarjan tarvitse ruveta tekemään laskutoimituksia. Rytmin pitää säilyä ehjänä koko suorituksen ajan, Kuisma tietää vuosikymmenien heittokokemuksella.
Päivän neljästä ottelustaan Satatikan heittäjiä vastaan Kuisma voitti kolme, jääden erävoitoissa kahden erän verran plussan puolelle (9–7). Heikki Happonen oli totuttuun tapaan Härkä Dartsin toinen kärkinimi. Hän voitti kaksi ottelua neljästä erien kokonaissuhteella 7–6.

Viisimiehinen somerolaisjoukkue

Jari Takala ja Juha Merivirta eivät tasaisen kovaa turkulaisjoukkuetta vastaan yltäneet otteluvoittoihin, mutta yksittäisten erien voittoja heidänkin tililleen kirjattiin.
Viidentenä heittäjänä Härän miehistössä on tällä kaudella esiintynyt Eino Aalto , joka onnistui taannoisessa ottelussa Salo Dartsin kakkosjoukkuetta vastaan mainiosti.
Satatikka voitti Somerolla heitetyt ottelut Härkä Dartsia vastaan luvuin 5–3 ja 6–2. Viisi pelivoittoa lohkokärkeä vastaan oli joka tapauksessa mallikas kokonaissuoritus somerolaisilta. Kymmenestä ottelustaan yhdeksän voittanut ja kerran tasan pelannut Satatikka on jättänyt vastustajansa keskimäärin alle kahteen voittoon ottelua kohden.
Härkä Darts on yhden voiton, peräti viiden tasapelin ja neljän tappion saldollaan kahdeksan joukkueen lohkossa sijalla kuusi. Kauden kahdessa viimeisessä ottelutapahtumassa somerolaiset suuntaavat kulkunsa Espoon peliareenoille.