Jokamiesluokan SM-kisat Somuralle

0

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Urheiluautoilijat on jo vuosien ajan anonut Suomen mestaruuskilpailuja järjestettäväkseen moottorirata Somuralle. Autourheilun kansallinen keskusliitto (AKK) on nyt vihdoin näyttänyt somerolaisille vihreää valoa ja myöntänyt SomUA:lle kolmen jokamiesluokan kilpailuluokan SM-kilpailut vuodelle 2024.
Somuralla tullaan ajamaan Suomen mestaruuksista nuorten, naisten ja etuveto-/kardaaniluokissa. Kyseessä on kaksipäiväinen kilpailutapahtuma, jonka tarkempi ajankohta selviää jossakin vaiheessa alkaneen vuoden aikana.
– Yleisen luokan ja jokamiesliigan SM-tapahtumat ovat tietysti olleet ykköstoiveenamme, mutta oikein hieno juttu, että nyt saimme järjestettäväksemme näiden kolmen luokan kisat, Markku Kankare Someron UA:sta sanoo.
Viimeksi Somerolla on kilpailtu jokamiesluokan SM-tasolla vuonna 2008, jolloin Somura toimi nuorten ja naisten kisanäyttämönä. Vajaat kaksi vuotta sitten radalla kilpaili senioreiden, eli pappaluokan valtakunnallinen parhaimmisto, mutta tuolloin kyseessä oli luonteeltaan epävirallinen SM-kilpailu.
Viime vuonna naiset, nuoret ja evk-luokka kävivät SM-taistonsa Kankaanpään Honkajoella, missä tapahtumaan osallistui vajaat puolitoistasataa kuljettajaa. Kohtalaisen suuresta autourheilutapahtumasta tullee siis Somerollakin olemaan kysymys.
– Muutaman vuoden takaisen ison rataremontin jälkeen Somuralla ei tarvitse tehdä SM-kisoja varten suurta remppaa, mutta jonkinlaista laittoa rata-alueella tullaan tekemään. Ympäristöä kunnostetaan, varikko- ja parkkialueita laajennetaan ja myös 1990-luvulta peräisin olevan äänentoistojärjestelmän uusiminen on toteutettava, Kankare kertoo.