Jokivarsikumppaneille 650 000 euroa

0

Maa- ja metsätalousministeriö teki päätökset Leader-ryhmien rahoituskehyksistä vuosille 2023–27. Varsinais-Suomen Jokivarsikumppanit sai hanke- ja yritystukirahoitusta 3 273 000 eli 650 000 euroa per vuosi.
– Varsinaiset hankehaut avautuvat vaiheittain arviolta loppukeväästä, eli vielä ei hankehakemuksia voi jättää, kertoo Taina Sainio Varsinais-Suomen jokivarsikumppaneista.
– Jokivarsikumppanit tulee järjestämään kevään kuluessa tilaisuuksia, joissa mahdollisia hakijoita perehdytetään hankkeiden hakemiseen. Jokivarsikumppanien hankerahoituksella on kolme painopistettä: elinvoimaisuuden infrastruktuuri, yhteisöllisyys pito- ja vetovoimatekijänä sekä monimuotoisuutta elinkeinoihin ja työpaikkoihin. Kuten aikaisemmillakin rahoituskausilla, tavoitteena on rahoittaa mahdollisimman laajasti alueemme elinvoimaa ylläpitäviä ja lisääviä hankkeita ja yritystukia.
Jokivarsikumppanit toimii Auran, Kosken Tl, Loimaan, Marttilan, Oripään, Pöytyän ja Someron alueella.
Valtakunnallisesti maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi 52 Leader-ryhmää eli paikallista toimintaryhmää, joille osoitti maaseudun paikalliseen kehittämiseen yhteensä 223 miljoonaa euroa.
Leader-ryhmät ovat maaseudun kehittämisyhdistyksiä, joissa ovat mukana alueen asukkaat ja aluetta kehittävät yhteisöt, kuten järjestöjä, yrityksiä ja alueen kunnat.