Kamarimusiikin helmiä Kiiruun talolla

0
Duo Shine & Shadow eli sellotaiteilija Olli Varonen ja pianotaiteilija Virva Garam.

Kiiruun talolla kuullaan juonnettu kamarimusiikkikonsertti, jonka ohjelmistossa on Franz Schubertin Arpeggione -sonaatti sekä Robert Schumannin Fantasiestücke .

– Molemmat teokset ovat sello-piano -kirjallisuuden helmiä. Kun tähän lisätään suorastaan railakasta energiaa tihkuva Bartókin Romanialaiset tanssit , Cassadon Preludi-Fantasia sekä Palmgrenin helmeileviä pianosävellyksiä on elämyspaketti valmis, kuvailee Someron Kulttuuri ry:n toiminnanjohtaja Liisa Mattila .

Esiintymään saapuu Duo Shine & Shadow eli sellotaiteilija Olli Varonen ja pianotaiteilija Virva Garam .

Niin Garam kuin Varonenkin ovat opiskelleet Sibelius-Akatemiassa sekä Budapestin Liszt-akatemiassa. Heillä kummallakin on vuosikymmenten vankka kokemus konserttilavoilta sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhteistyön Garam ja Varonen aloittivat 2019, jolloin heidät myös valittiin Suomen Kodály -seuran puheenjohtajistoon.

Varonen (s. 1965) on esittänyt yli 1500 soolo-, solisti- ja kamarimusiikkikonserttia 14 maassa ja 4 maanosassa. Konserttiura alkoi keväällä 1983, jolloin hän sai kiittävät arvostelut Helsingin Sanomissa , esitettyään 17-vuotiaana Sostakovitsin sellokonserton nro 1 . Keskeisessä asemassa Varosen konsertoinnissa 2000-luvulla on ollut selloduo, jossa hän soittaa puolisonsa Anna-Maaria Varosen kanssa.

Garam (s. 1980) on yli 20 vuoden ajan konsertoinut niin soolo- kuin kamarimusiikkikonsertein kotimaassa ja laajalti Euroopassa. Muun muassa juuri ennen Someron konserttia hän soitti yhdeksän konsertin kiertueen Saksassa yhdessä viulisti Mervi Myllyojan kanssa.

– Myös duona Varonen ja Garam ovat herättäneet kansainvälisten asiantuntijoiden keskuudessa positiivista huomiota. Kotimaisten esitysten lisäksi Duo Shine & Shadow konsertoi viime vuonna Budapestissa ja tulevana kesänä duoa kuullaan Yhdysvalloissa, kertoo Mattila.

Kamarimusiikkikonsertti sunnuntaina 12.3. Kiiruun talolla