Keleistä kiinni, syntyykö rengasraivoa

0
Someron Renkaan Heli Mäki, Jussi Virtanen, Santeri Ruponen ja uusi rengashotelli. Kuva Sauli Kaipainen.

Someron Renkaalle uudet tilat Ruunalaan

Someron Rengas on saanut muuttotyöt tehtyä. Ruunalassa Liiketiellä 720 neliömetrin uudisrakennuksessa on nyt renkaiden myynti, korjaus, huolto ja säilytys eli hotellitilat sekä raskaan liikenteen rengaspalvelun päivystys.

Joskus tulevaisuudessa Someron Rengas rakentanee lisää varastotilaa.

– Hotellipuolen työergonomia saatiin kuntoon. Kun tilat ja järjestelyt toimivat, niin on helpompi ja kevyempi tehdä työtä. Henkilö- ja pakettiautojen renkaita on lattiasta kattoon. Nostelussa auttaa uusi laite, rengaspinoaja, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Heli Mäki.

Hän sanoo renkaat rengashotelliin jättävien määrän kasvavan vuosi vuodelta.

– Rengaskoko on kasvanut. Isoja renkaita on vaikea käsitellä kotipihalla ja autotalleissa. Rengashotellivaihtoehto on helppo. Ei tarvitse pestä itse renkaita, laittaa alle, ottaa pois, nostella eikä säilyttää autotalleissa. Ja me tarkkailemme, onko vaihtamisen tarvetta uusiin.

Someron Rengas on ollut Heli ja Markus Mäen sekä Santeri Ruposen omistuksessa kaksi vuotta. Kolmikolla on rinnakkaistien toisella puolella myös korjaamo, MH Huolto-osa Oy. He ovat tottuneet henkilö- ja pakettiautojen renkaanvaihtokiireisiin. Yrityskaupan myötä hoidettavaksi tulivat myös raskaanliikenteen ajoneuvojen ja maatalouskoneiden rengasasiat.

– Kyllä ensimmäinen vaihtorumba talvirenkaista kesärenkaisiin meni aika sumussa, muistelee Heli Mäki.

– On niin paljon keleistä kiinni, syntyykö ”rengasraivoa”. Jos talvikelit tulevat äkisti, niin silloin kaikki haluavat yhtä aikaa vaihdattaa renkaat. Silloin syntyy haastetta. Mutta jos käy kuten viime syksynä, että talvi teki tuloaan hiljakseen, niin suurta työhuippua ei synny.

Yrittäjänä töitä tekee Santeri Ruponen kerallaan kolme vakinaista työntekijää, ja sesonkeina kutsutaan apuvoimia töihin.

Someron Rengas kuuluu Rengasmarket-ketjuun. Sen kautta päämerkit ovat Continental, Gislaved ja Matador. Asiakkaan toiveiden mukaan alle laitetaan muitakin merkkejä. Suosittuja talvirengasmerkkejä ovat Good Year, Nokia ja Michelin.

– Hinta- ja laatu kulkevat käsikädessä. Se että rengasta testataan ja pyritään tekemään siitä mahdollisimman hyvä, näkyy hinnassa, toteaa Santeri Ruponen, joka on liikkeen vastaava.

Hän kertoo, että parhaillaan tehtaat kehittelevät erityisesti sähköautoihin tarkoitettuja renkaita. Sähköauto painaa bensa-autoa enemmän. Se taas tietää nopeaa kulutusta renkaille.

Nastarenkaiden saatavuus on ollut vaikeaa. Viimeisen puolentoista vuoden aikana hinnat ovat nousseet tuotteessa kuin tuotteessa.

– Renkaiden hinnannousu ei ole tullut puskista asiakkaille, sanoo Ruponen.

Someron Renkaan asiakkaat tulevat 50 kilometrin säteellä Somerolta; Someron ohella muun muassa Tammelan Letkun suunnalta, Kiikalan ja Kuusjoen tietämiltä.

Yksi iso osa asiakasjoukkoa ovat mökkiläiset.

– He käyttävät paljon Someron palveluja. Heitä miellyttää se, että saa ensinnäkin hyvän palvelun, sen saa nopeasti ja hinta-laatusuhde on hyvä, selvittää Mäki.

Someron Rengas juhlii uuden tilan avajaisia avoimin ovin 17.3.