Kesäksi riittää töitä ja työnhakijoita

0
Duunitreffeillä oli vilskettä.

Someron Duunitreffeillä oli kova kuhina, kun työn tarjoajat ja hakijat etsivät mätsiä toisistaan.
Nuoria oli saatu runsaasti liikkeelle, useimmat alle 18-vuotiaita. Yrityksiä oli reilu kymmenen.
Someron kaupungin puolesta paikalla oli kehittämispäällikkö Antti Leino.
– Pisteellä kävi kivasti nuoria ja kyllä siinä selkeästi hakuaikeissa oleviakin oli useampi. Edelleen suosikkina oli varmasti varhaiskasvatuksen tehtävät, mutta ainakin puistopuolelle oli myös kiinnostusta, hän kertoo.
– Toin esille, että työnsaantimahdollisuudet paranevat merkittävästi, jos hakemuksella on listattu myös muita tehtäviä, joista voisi olla kiinnostunut.
– Töitä on tarjolla myös muun muassa siivouksen ja ruuanvalmistuksen parissa sekä liikunta- ja nuorisopalveluissa, hän vinkkaa.
– Itse yritin tietysti tuoda esille kaupungin elinvoimapalveluissa porukkaan etsittävää viestinnästä kiinnostunutta, taitavaa sosiaalisen median käyttäjää. Hänen erityisenä tehtävänään olisi tuottaa laadukasta sisältöä Someron kesäajan tapahtumista ja matkailukohteista.
– Kaupungin avoimet paikat löytyvät kuntarekry-kanavasta, kun laittaa Googleen kuntarekry ja Someron kaupunki, Leino neuvoo.

Somero-lehti jututti myös paikalla olleita nuoria ja työtä tarjoavia yrittäjiä. Haastattelut julkaistaan 7.3. ilmestyvän numeron RekryExpo-liitteessä.