Kyljys kavensi SB Someron etumatkaa

0
Ilmo Nokka mätti SB Somerolle maaleja junioreiden turnauksessa ja saalisti tehopisteen myös miesten joukkueen riveissä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolla on kahden joukkueen edustus salibandyn miesten nelosdivisioonassa, mutta sen enempää SB Someroa kuin Kaurakedon Kyljystäkään tuskin nähdään loppukaudella Länsirannikon lohko 11:n kärkikahinoissa.

Viimeisimmän, Taalintehtaalla pelatun turnauksen jäljiltä tilanne on pikemminkin sellainen, että somerolaisjoukkueet pelaavat loppukierroksilla suoran sarjapaikan puolesta, putoamiskarsintaa vastaan.

SB Somerolla oli Taalintehtaalla tilaisuus tehdä kenties jo ratkaisevaa pesäeroa lohkossa perää pitävään Kyljykseen. Viime mainittu kuitenkin voitti joukkueiden keskinäisen yhteenoton maalein 5–2 (3–1, 1–0, 1–1) ja nousi kamppailemaan paikallisvastustajaa vastaan jumbosijan välttämisestä.

Antti Pirttilä vei paikalliskahinassa SB:n 1–0 johtoon, mutta Pietari Mäkelän ja Juho Petterssonin maalikimara avauserän lopussa käänsi otteen kauraketolaisille. Petterssonin onnistunut rangaistuslaukaus heti toisen erän alkuun venytti eron kolmeksi maaliksi, jollaisena se pysyi päätössummeriin asti.

Samoihin maalilukemiin päättyi Kyljyksen toinenkin kamppailu, joskin 5–2 voiton vei tällä kertaa turnausisäntä SC Stickline. SB Somero puolestaan hävisi toistamiseen, kun Forssan Suuppareiden kakkosmiehistö oli parempi maalein 7–3.

Miikka Martti kunnostautui Kyljyksen maalivahtina torjumalla lähes neljäkymmentä laukausta. Pettersson saalisti päivän aikana tehot 3+1 ja Arsi Virta 2+1. Mäkelä maalasi Kyljykselle kahdesti ja Kari Kummunsalo sekä Jari Virolainen saivat tililleen syöttöpisteen.

SB:n maalia vartioi paikallispelissä Teemu Salmi ja jälkimmäisessä Ilmari Kankare . Maalinteossa onnistuivat Pirttilän lisäksi Henri Koskinen, Juuso Helmi, Remi Grönholm ja Tuukka Koskinen ja syöttöpisteen (tai useamman) keräsivät Janne Salmi (0+3), Matias Manni sekä Ilmo Nokka .

Paikallisten voitot tasan


Kyljys ja SB ovat kohdanneet toisensa kauden aikana neljä kertaa ja voitot ovat nyt tasan 2–2. Maalieron turvin Kyljys (13–11) nousi näissä hegemoniapelissä hieman niskan päälle ennen viimeistä yhteenottoa, joka on ohjelmassa kauden päätösturnauksessa aprillipäivänä Raaseporissa.

Viiden joukkueen lohkossa SB Somero on yhdellätoista pisteellään neljäntenä ja Kyljys pinnistelee siitä kahden pinnan päässä viidentenä, eli putoamiskarsijan paikalla.

Molemmilla somerolaisjoukkueilla on pelaamatta viisi runkosarjakierrosta. Seuraavaksi lohko 11:n joukkueet kokoontuvat maaliskuun 18. päivänä Someron monitoimitaloon.

P16-joukkueelle pisteitä Raumalta


SB Somero oli erittäin lähellä täyttä pistepottia P16-sarjan Länsirannikon alueen kakkoslohkon turnauksessa Raumalla.

Ensin somerolaiset käänsivät mollivoittoisesti käynnistyneen kamppailun turkulaista SB Hirvensaloa vastaan 6–4 (1–3, 3–1, 2–0) voitokseen. Jälkimmäisessä pelissä kotijoukkue SalBa/Sinistä vastaan SB oli puoli minuuttia ennen peliajan täyttymistä 5–3 johdossa, joutuen kuitenkin tyytymään 5–5 (1–1, 2–1, 2–3) tasatulokseen ja pistejakoon.

Somerolaispelaajista Ilmo Nokka oli Rauman turnauksessa hurjassa tehovireessä: Hän latoi kummassakin ottelussa neljä maalia ja saalisti päivän aikana kaikkiaan yhdeksän tehopistettä. Nokka nousi lohkon maalintekijätilastossa jaetulle nelossijalle ja pistepörssissä kuudenneksi.

Hätösen veljekset Joni (1+3) ja Juuso (0+3) touhusivat myös tehokkaasti. Veera Ihamäki ja Eetu Lehto olivat SB:n muut maalintekijät ja syöttömerkinnän sai tilastoihin Atso Pätäri. Aapeli Laine urakoi molemmat pelit SB:n maalin suulla, pysäyttäen vastustajien lähentelyt yli kolmekymmentä kertaa.

Kahta turnausta, eli neljää ottelua ennen runkosarjan päättymistä, SB Somero on kuuden joukkueen lohkossa kolmantena.