Lakko ei sulje kauppoja Somerolla

0

Kaupan alan työriitaan ei löydetty tiistaina sopua. Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti, että lakot toteutetaan 9.–11. helmikuuta. Lakko päättyy huomisaamuna viideltä.
Torstaina alkanut lakko koskee muun muassa useita Keskon ja S-ryhmän hypermarketteja ympäri Suomen. Sen piirissä on noin 16 000 työntekijää. Kaikki lakon piirissä olevat kaupat eivät välttämättä mene kiinni, vaan osaa niistä saatetaan pitää auki esimerkiksi esihenkilöiden voimin.
Somerolaiskaupat pysyvät auki.
Palvelualan ammattiliitto PAM on vaatinut palkkoihin 200 euron korotusta. Liiton suurimmille henkilöstöryhmille, myyjille ja varastotyöntekijöille, tämä tarkoittaisi vajaan kahdeksan prosentin korotusta. Osapuolet eivät ole kertoneet, kuinka monen vuoden sopimuksesta neuvotellaan.
EK:n viimeisimmän palkkatilaston mukaan myyjien ja varastotyöntekijöiden keskiansio on 2 520 euroa kuukaudessa.