Loukkaantumiset Meskan kiusana

0
Seve Korpijärvi (etualalla) ja Oskar Enbacka olivat korintekijöinä Meskan parhaimmistoa Kaarinassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

MesucaArska-Basketin, eli salolais-somerolaisen yhteisjoukkue ”Meskan” taival koripallon Robert Petersen Cupissa, alle 15-vuotiaiden poikien valtakunnallisessa mestaruussarjassa, jatkui vierasottelulla Kaarinan Ura Basketia vastaan.
Kevätkaudella pelattavan jatkosarjan alku on ollut Meskalle vastoinkäymisten sävyttämä, eikä suunta kovasta yrityksestä huolimatta muuttunut Littoisten Monitoimitalossakaan. Tuloksena oli Meskalle kolmas peräkkäinen tappio, kun Ura Basket oli parempi pistein 100–94 (47–38).
Meskan kookkaimman pelaajan, sentteri Luukas Kyyrän, ollessa edelleen pois kokoonpanosta, kaarinalaisten kokoetu korostui entisestään. Iivari Viherän edellisviikonloppuna saama tälli puolestaan osoittautui kylkiluun murtumaksi ja hänkin on nyt jonkin aikaa sivussa peleistä.
Meska sai harvinaisen pitkäkestoiseen kamppailuun jalkeille kahdeksan pelaajaa. Peli venyi lähes kaksi ja puolituntiseksi, koska erotuomarikaksikko joutui tuon tuostakin pitämään palavereja ja korjailemaan sekä omia että paikallisten toimitsijoiden tekemiä virheitä.

Loppukiri jäi hieman kesken

UB karkasi heti pelin alussa 15–2 johtoon ja sen jälkeen vieraiden osana oli jäädä loppupelin ajaksi takaa-ajajan rooliin. Kolmannessa erässä kiri kantoi kuuden pisteen etäisyydelle (64–58), mutta päätöserässä kotijoukkue repäisi eron jo 19 pisteeseen (92–73) ja voittotaistelu näytti vääjäämättä olevan ohitse.
Meskan pojat eivät kuitenkaan suostuneet luovuttamaan, vaan näyttivät taistelutahtonsa: Viimeisen minuutin käynnistyessä vieraat olivat hivuttautuneet neljän pisteen päähän Ura Basketista (96–92). Sen pidemmälle rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet, vaan kaarinalaiset veivät vivahteikkaan taistelupelin nimiinsä.
Meskalaisista edukseen esiintyivät eritoten sairastelun jälkeen pelikentälle palannut Pyry Laine (37 pistettä/8 levypalloa/7 syöttöä/4 riistoa) ja hyvällä prosentilla palloja koriin viskonut Oskar Enbacka (16 p./5 l.).

Muiden meskalaisten tehot Kaarinassa: Seve Korpijärvi (15 p./9 l./4 r.), Sami Miskala (12 p./10 l.), Luukas Lautiala (8 p./3 l./5 s.), Oliver Enbacka (6 p./2 l.), Joni Salo (1 l./4 s./3 r.) ja Renne Kivinen (1 l.).

Tulevana sunnuntaina Meska tavoittelee jatkosarjan ensimmäistä voittoaan, kun Salon Urheilutalossa pelattavaan otteluun saapuu vieraaksi BC Nokia.

Kolmosdivarissa kotitappio

Alle 16-vuotiaiden Läntisen alueen kolmosdivisioonan ottelussa Meskan kakkosjoukkue isännöi Someron monitoimitalossa Naantalin Koripalloilijoita.
Näiden joukkueiden kahdessa aiemmassa tämän kauden kohtaamisessa voitot olivat jakautuneet pienin piste-eroin tasan, mutta nyt NaKo haki Somerolta 80–26 murskavoiton ilman muutamaa avainpelaajaansa pelanneesta kotijoukkueesta.

Meskan pisteet: Miika Aaltonen 16, Viljami Laine 6, Arttu Hakamäki 2 ja Eemi Haverinen 2.

Tytöille niukka tappio Raumalla

Edellisen ottelunsa hienosti pelanneet, mutta korien viimeistelyssä hieman vastustajaansa tehottomammaksi jääneet Someron Arska-Basketin tytöt pitivät kakkosdivisioonan Läntisen alueen lohkoa johtavaa Rauma Basketia loppuun asti lujilla, kun joukkueet ottivat toisistaan mittaa raumalaisten kotikentällä.
RaBa otti kevätkauden neljännen voittonsa pistein 60–58 (26–26) ja jatkaa puhtaalla pelillä jatkosarjan kärjessä. Neljäs pelistään kaksi voittanut Arska-Basket on kuuden joukkueen lohkossa kakkossijalla ja tiukasti kiinni sarjan lopputurnauspaikassa.
Rauman ottelussa somerolaiset pitivät puolustuspelinsä tiiviinä ja heitotkin löysivät tiensä korisukkaan paremmin kuin edellisellä kierroksella. Nanna Suonpää pussitti 20 pistettä, Sylvia Varjus 10, Merja Siikjärvi , Jessi Niemi sekä Fiinu Saarelainen 6 pinnaa, Cina-Cella Grönholm 4 ja Ella Paija 3 pistettä. Heidän lisäkseen kokoonpanoon kuuluivat Mia Auranen ja Minttu Salmén.
Viimeisimmässä kotiottelussaan Arskan tytöt kärsivät hyvästä hyökkäyspelin rakentelustaan ja vahvasta levypallopelistä huolimatta 53–64 (25–24) tappion tamperelaiselle Raholan Pyrkivälle.
Tuossakin kamppailussa Suonpää (18 pistettä) oli Arskan tehokkain pelaaja. Siikjärvi (14), Grönholm (8), Paija (5), Nana Mäkilä (4), Saarelainen (2) ja Jenna Nyström (2) saivat myös onnistumisia pisteiden muodossa. Kokoonpanon täydensivät Auranen, Varjus, Ronja Tyni, Alina Tuominen ja Luna Kuosa.

Tulevana sunnuntaina Someron monitoimitalossa nähdään taas tasokasta juniorikoripalloa, kun Arskan tytöt saavat vieraakseen kolmelta ensimmäiseltä jatkosarjakierrokselta yhden voiton saavuttaneen YMCA Tampereen.