Marko Jokiniemen mäkihypyt jääneet vähiin työkiireiden takia

0
Siilinjärvellä kisan voittajan Marko Jokiniemen rinnalle palkintopallille nousivat kakkoseksi Suolahden Urhojen Timo Maukonen ja kolmanneksi Kiteen Urheilijoiden Vesa Hakulinen. Kuva Jaana Päkkilä.

Somerolaislähtöinen Marko Jokiniemi kisasi viime viikonvaihteessa hyppyrimäissä sekä Siilinjärvellä että Puijolla Kuopiossa mäkihypyn veteraani-cupissa.

Siilinjärvellä satoi lunta sakeasti vielä koekierroksella, mutta pyrytys loppui itse kilpailuun. Paimion Urheilijoita edustava Jokiniemi voitti Siilinjärvellä veteraanikisan K42-mäessä 38 ja 40 metrin hypyillä. Kakkonen 30–49-vuotiaiden sarjassa oli Timo Maukonen Suolahden Urhoista ja kolmas Vesa Hakulinen Kiteen Urheilijoista.

Kakkonen ja kolmonen jäivät Jokiniemestä hyppyjen pituudessa. Maukonen sai 37,5 ja 33,5 metrin hypyt. Hakulisen venytykset kantoivat kumpikin 29 metriä. Sen sijaan tyylissä Maukonen oli liki tasavahva Jokiniemen kanssa saavuttaen tuomareilta tyylipisteitä 16,0 pintaan.

Kuopion K65-mäen Marko Jokiniemi voitti 66 ja 61 metrin hypyillä. Toiseksi tuli Harjavallan Jymyn Juha Nykänen ja kolmas oli Jyväskylän Hiihtoseuran Taneli Niemi.

Jokiniemi kuvailee Savon kilpareissua kaikin puolin mukavaksi ja mieltäylentäväksi

– Nuoriso-cup hypättiin samana viikonloppuna, joten mäessä oli paljon väkeä, sata nuorta urheilijaa Puijolla ja Siilinjärvellä. Hienoa, että nuoret ovat löytäneet mäkihypyn ja innostuneet lajista, pohdiskelee 44-vuotias urheilija.

– Savon kilpailureissu meni hienosti siihenkin nähden, etten ole käynyt mäessä juurikaan. Syksyllä sain kolme hyppyä alle ja tammikuussa Lahden veteraanien pienmäen SM-kisojen aikaan kisahypyt, kertoo Jokiniemi, joka oli sarjassaan kuudes HS70-mäessä Lahdessa tammikuun puolivälissä.

– Ne SM-kisat eivät menneet hyvin, kun en päässyt harjoittelemaan enkä mäkeen. Työt ovat vieneet kaiken harjoitusajan. Pakkohan on tienatakin välillä, hymyilee palomies.

Paimiossa hyppyrimäki ollut haasteellinen pitää kunnossa.

– Vaatii kovan työn, että saa sen kuntoon ennen harjoituksia. Näillä sähköhinnoilla emme ole käynnistäneet edes isonmäen lumetusta lumitykillä, joka kuluttaa myös vettä sähkön lisäksi.

Tulossa on 19.3. pienmäen (K42) SM:t Siilinjärvellä.

– Vielä kerkeää onneksi käymään mäessä. Jos kelejä riittää, niin käyn Lahdessa hyppäämässä HS70-mäessä.

Jokiniemi on ajatellut lähteä kesän MM-kilpailuihin Norjaan, jos virallinen kilpailukutsu saapuu.

Oslossa kilpaa käydään 18.–24. syyskuuta kolmessa mäessä HS44, HS66 ja HS108. Jokiniemi tähtää kahteen isompaan.