Menipä kiharaiseksi!

0
Saana Salmista, Emeliina Tähtistä, Linnea Heinosta, Siiri Saloa ja kumppaneita odottavat ensi viikonvaihteessa sarjapelit sekä Joensuussa että Eurassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallo on mukana tiukassa kamppailussa pääsystä lentopallon naisten kakkossarjan pudotuspeleihin. Somerolaisten täpärä tappio sunnuntaina Orivedellä siirsi ylemmän jatkosarjan lohko 5:n kaikki ratkaisut ensi sunnuntaina pelattavalle päätöskierrokselle.
SoPa otti Orivedellä mittaa sikäläisen lukion edustusjoukkueesta, joka on samalla paikallisen Ponnistuksen reservijoukkue. Tammikuun puolivälissä SoPa kukisti kotikentällään OrPon eräluvuin 3–1, mutta uusintakohtaamisessa Ponnistus sai hakemansa revanssin erävoitoin 3–2 (20–25, 20–25, 25–23, 25–13, 15–10).
Voittamansa avauserän jälkeen somerolaiset nousivat pitkältä takamatkalta myös kakkoserän voittoon. Kolmannessa erässä osat vaihtuivat sikäli, että OrPo kuroi vuorostaan vieraiden etumatkan umpeen ja paineli päätöspalloissa edelle, niukkaan kahden pisteen voittoon.
Jossittelu ja jälkiviisastelu ei pistesarakkeita enää muuksi muuta, mutta mikäli SoPa olisi onnistunut porhaltamaan 15–11 ja 19–17 johtoasemistaan tai vielä 23–23 tasalukemista voittoon asti, se olisi sinetöinyt paikkansa lohkon kärkikaksikossa ja samalla sarjan puolivälierissä jo ennen viimeistä pelikierrosta.
OrPo kuitenkin selvitti ahdinkopaikkansa, tasoitti erävoitot seuraavassa erässä ja irtautui sitten vielä viitoserässä tilanteesta 11–10 ratkaisevalle karkumatkalle.
SoPa pelasi käytännössä läpi ottelun kokoonpanolla, johon kuuluivat Linnea Heinonen passarina, Minttu Grönholm hakkurina, Emeliina Tähtinen ja Nea Mattila yleispelaajina, Saana Salminen ja Aleksandra Lehtinen keskipelaajina sekä Ella Kankaanpää ja Silja Palander liberopelaajina. Siiri Salo kävi suorittamassa muutaman vaihdon yleispelaajan roolissa. Mattila (18) ja Tähtinen (17) häärivät vierasjoukkueen pistekärkinä.

Luvassa rankka peliviikonvaihde

Ennen jatkosarjan päätöskierrosta viitoslohkon kärjessä on SoPa, joka on hävinnyt useamman (3) ottelun kuin voittanut (2)! Voittonsa somerolaiset ovat ottaneet täysinä kolmen pisteen potteina ja kaikista tappiopeleistä heidän tililleen on kilahtanut yksi pinna.
OrPo ja Euran Raiku jahtaavat jatkopaikkaa pisteen päässä SoPasta. Teoriassa vielä tämänhetkisellä lohkojumbollakin, Vesilahden Visalla, on mahdollisuus yltää pudotuspelipaikkaan. Tasapisteissä taulukkojärjestyksen ratkaisee ensisijaisesti voittojen määrä, minkä vuoksi SoPalla tuskin on varaa neljänteen 2–3 tappioon.
Se on joka tapauksessa varmaa, että 3–0 tai 3–1 voitolla ensi sunnuntaina Eurassa somerolaiset etenevät nuorella joukkueellaan kakkossarjan jatkokierroksille. Urakka tuskin tulee olemaan helppo, sillä edellisenä päivänä todennäköisesti koko SoPan joukkue tekee pitkän pelireissun A-tyttöjen SM-tason turnaukseen Joensuuhun.

Lentopallon naisten 2-sarjan tilanne/ylempi jatkosarja, lohko 5:

SoPa 5 2 0 3 0 12-10 9
OrPo/2 5 2 1 0 2 11- 9 8
____________________________
EuRa 5 2 1 0 2 9-10 8
VesVi 5 1 1 0 3 8-11 5