Meskalle kevätkauden avausvoitto

0
Nanna Suonpää oli jälleen Arska-Basketin tehokkain pistenikkari, kun somerolaisjoukkue nujersi tamperelaisvieraansa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

MesucaArska-Basket käänsi mollivoittoisesti käynnistyneen kevätkautensa iloisempaan suuntaan koripallon alle 15-vuotiaiden mestaruussarjassa, eli Robert Petersen Cupissa, kun se kukisti Salon Urheilutalossa vierailleen BC Nokian pistein 57–49 (31–23).
Aiemmilla kierroksilla runkopelaajien poissaoloista kärsinyt ”Meska” sai kokoonpanoonsa jo yhdeksän pelaajaa, kun Luukas Kyyräkin kuntoutui pelikelpoiseksi. ”Luukki” olikin kotijoukkueelle tärkeä tukipilari ottelun parhailla plus/miinus-tilastoillaan.
Meskan edellisessä RPC-sarjan ottelussa taottiin yhteensä 194 pistettä, joten BC Nokian kanssa edettiin pisteiden valossa puolitehoin. Tapahtumia yhteenotosta ei silti puuttunut, vaan kovaa kamppailua korkealla intensiteetillä nähtiin läpi ottelun molemmissa kenttäpäädyissä.
Meska puolusti hyvin ja paransi myös levypallopeliään edellisiin kierroksiin verrattuna. Hyökkäyspäässä sitä vastoin oli havaittavissa joukkueelle epätyypillistä haparointia ja epävarmuutta, mikä näkyi heittotarkkuudessa ja sen myötä pistelukemissa.

Seuraava kotipeli Somerolla

Voitto tästä jatkosarjan neljännen kierroksen ottelusta oli salolais-somerolaiselle joukkueelle erittäin tärkeä, koska kahdeksan joukkueen lohkossa kamppailu SM-lopputurnauspaikoista käy kuumana. Jo ensimmäinen voitto nosti Meskan taulukkosijalle viisi, mutta voittoja se tarvitsee vielä kolmesta jäljellä olevastakin ottelustaan.
Seuraavalla, maaliskuun 5. päivänä pelattavalla kierroksella, Meska pelaa kotiottelunsa Someron monitoimitalossa. Vieraaksi saapuu tämän hetkinen sarjakakkonen, Helsingin NMKY/09, jonka Meska voitti syyskauden keskinäisessä koitoksessa 18:lla pisteellä.

Meskalaisten tehosaldot BC Nokiaa vastaan: Luukas Kyyrä; peliaika 33.19/16 pistettä/17 levypalloa/4 torjuntaa, Pyry Laine; 37.39/13 p./8 l./9 syöttöä, Sami Miskala; 25.53/10 p./7 l./5 s./4 riistoa, Seve Korpijärvi; 30.00/8 p./8 l./3 r., Joni Salo; 20.14/4 p./6 l./3 r., Oliver Enbacka; 15.12/3 p./6 l., Oskar Enbacka; 15.18/3 p./5 l./2 t., Luukas Lautiala; 11.00/3 l. ja Renne Kivinen; 11.21/1 l.

Yhteistyötä myös Loimaan suunnalla

Seurayhteistyö on voimaa myös koripallon 19-vuotiaiden ikäluokassa, jossa Someron Arska-Basket muodostaa ilmeisen toimivan yhdistelmän Loimaan Korikonkareiden kanssa.
LoKoKo:n lyhenteen alla Läntisen alueen ykkösdivisioonaa pelaava joukkue on aloittanut kevätkauden kahdella murskavoitolla: Rauma Basket jäi kotikentällään LoKoKon jalkoihin pistein 64–112 ja Loimaalla pelatussa ottelussa vierailija Kaarinan Ura Basket kaatui koriluvuin 140–88.
Kotiottelunsa LoKoKo pelaa Loimaalla, mutta yhden viikkoharjoituksistaan joukkue pitää toisella kotipaikkakunnallaan, Somerolla. Valmentajina toimivat Jukka-Pekka Kivinen ja Jussi Varjus ja pelaajistoon kuuluvat Arto Taatila, Lauri Koivisto, Frans Fonsell, Nikolai Varjus, Samu Kivinen, Niilo Koivisto, Johannes Kulmala, Pepe Rämö, Aaro Lehtikangas ja Renne Kivinen.

Tytöille korskea kotivoitto

Arska-Basketin tyttöjuniorit ottivat 16-vuotiaiden Läntisen alueen kakkosdivisioonan tuoreimmassa kotiottelussaan selkeän 95–58 (50–24) pistevoiton YMCA Tampereen joukkueesta.
Arska riuhtaisi heti ensimmäisessä erässä selvän piste-etumatkan vieraisiinsa ja piti loppuun asti yllä tasaisen kovaa suoritustahtia kentän molemmissa päissä.
Nanna Suonpää nakutteli Arskalle 27 pistettä ja korkeisiin pistelukemiin ylsivät myös Fiinu Saarelainen (19) ja Jessi Niemi (18). Täydessä kahdentoista pelaajan kokoonpanossa voiton eteen puskivat heidän lisäkseen töitä Cina-Cella Grönholm (5), Ronja Tyni (4), Mia Auranen, Jenna Nyström, Merja Siikjärvi (5), Malla Noki, Minttu Salmén (6) , Ella Paija (4) ja Liina Perho (7).
Kuuden joukkueen kaksinkertainen kevätkauden sarja on nyt puolivälissä ja Arska-Basket on (Rauma Basketin jälkeen) sarjakakkosena vahvasti kiinni lopputurnauspaikassa.