Milloin kävit viimeksi kylässä?

0
Mari Saari ja Amalia Tuomola.

– Omia vanhempia näen päivittäin. Mutta että olisin oikein mennyt kylään? Varmaan ennen koronaa, kertoo Mari Saari.

– En kaipaa vierailuja. Asiakaspalvelijana näen monia ihmisiä päivässä. Kun viikot juttelee ihmisten kanssa, niin haluaa rauhaa vapaa-ajalle, miettii Saari.

Tyttärelleen Amalia Tuomolalle kyläily on vieras sana. Hän on kyllä kyläillyt. Tuomolalla on ollut ala-asteikäisestä muutama hyvä kaveri, joiden luona hän käy ja jotka tulevat kylään hänen kotiinsa. Joskus sovitaan treffit myös jonnekin muualle.

– Mitä minä olisin ilman heitä, toteaa Tuomola ystävistään.

Hannu Nokka.

Hannu Nokka tykkää käydä kylässä sukulaisissa ja naapureilla. Kävi juuri viime viikolla pikkuserkun luona.

– Minä olen jatkanut samaa, mitä lapsena kotona opittiin. Naapurissa käytiin katsomassa televisiosta Rintintiniä. Mentiin koko perheen voimin sukulaisiin ja tutuille kylään.

– Muut pitää puhumisesta huolen, minä kuuntelen.

Liisa Usvajärvi.

Liisa Usvajärvi piipahtaa naapurissa viikoittain ja naapurinemäntä tulee puolestaan käymään Usvajärvien luona.

– Ei tarvitse olla asiaa. Kuulostellaan, millaisessa hapessa parhaillaan ollaan. Joskus soitellaan. Pidetään toisistamme huolta.

– Lastenlapset ovat mukavia vieraita.

Päivi Lappi ja koiransa Diko.

Päivi Lapille oli tulossa kylään koiransa Dikon luottohoitaja. Lappi kävi toisen ystävänsä luona parisen viikkoa sitten.

– Hän lähetti viestin, että tuletko mustikkapiirakalle. Minulla on muutama ystävä, jonka luona käyn kylässä ja he meillä. Ei tarvitse olla mitään erikoisempaa. Vietetään aikaa, juodaan kahvia, jutellaan, pelataan korttia.