Mitä mieltä lakoista?

1
Jaakko ja Mari Viima.

– Ei mitään järkeä lakkoilla tähän maailmanaikaan, toteaa Mari Viima.

– Osaltaan lakot ovat oikeutettuja määrättyyn rajaan saakka, kun pysytään palkkavaatimuksissa kohtuudessa. Työntekijälle lakko on keino saada työoloja paremmiksi. Valitettavasti kaikilla aloilla ei ole lakko-oikeutta, sanoo Jaakko Viima.

Leni Mentula.

– Hyvä, että on mahdollisuus ajaa työntekijäin asioita. Lakko on siihen hyvä tapa; muita vaihtoehtoja työntekijöillä ei oikein ole, sanoo Leni Mentula.

Uudisasuntoja myynyt Mentula ei ole koskaan itse ollut lakossa, mutta joskus uhka on ollut päällä.

Juha Rantanen.

– Jos kauppojen henkilökunta menee lakkoon, vien heille kahvia termospullossa. Tarvitaan ostovoimaa; työantajan on raotettava pussinyörejä, sanoo Juha Rantanen, työläisperheen kasvatti.

– Kun parin lapsen yksinhuoltaja maksaa ruoat ja vuokrat, ei hänellä jää rahaa elämiseen. Työvoimapulasta kärsiville matalapalkka-aloille ei saada väkeä töihin, jos ei palkkoja nosteta.

Reima Virtanen.

– Kyllä kai niistä hyötyä on. Muuten eivät asiat etene, miettii Reima Virtanen.

– En ole itse koskaan ollut lakossa; olen ollut työantajapuolella. Lakot on vaan hyväksyttävä; muuten ei päästä asioissa eteenpäin.

1 KOMMENTTI

  1. Onpas tyhmä mielipide ettei ole mitään järkeä lakkoilla tähän maailmanaikaan.
    Lakkoilla pitää juuri nyt! Tervetuloa tänne pääkaupunkiseudulle sieltä maalta asumaan kaupan työntekijän palkoilla. Täällä menee palkasta asumismenoihin 49,1 % palkasta.
    Ei ole oikein että kaupan työntekijät joutuvat kärvistelemään alhaisella palkalla joka ei riitä mihinkään elinkustannusten noustua hurjasti.
    Kaupan työntekijät ovat lakkonsa todella ansainneet!

Kommenttien lisääminen on estetty.