Naiset Tampereella

0
Mira Rajala (17) laukoi SoVon naisjoukkueille maaleja viikonlopun aikana sekä Tampereella että Piikkiössä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SoVo Futsalin naisten edustusjoukkue katkaisi viiden kierroksen tappioputkensa Futsal-Kakkosessa AC Estudiantesin vieraana Tampereella. Värikkäiden loppuhetkien jälkeen tulostaululle jäivät tasalukemat 6–6 (2–4).
Maalinteko oli edellisillä kierroksilla tuottanut somerolaisjoukkueelle tuskaa, mutta Tampereella pahimmat tukokset hanoista alkoivat aukeamaan. Näin siitäkin huolimatta, että SoVo oli matkassa ilman henkilökohtaisen pistetilaston kahta kärkipelaajaansa, Sanni Riitamaata ja Aada Pynnistä.
Mira Rajala vei kauden toisella osumallaan vieraat johtoon ensimmäisellä peliminuutilla ja Tiia Harhala lisäsi viisi minuuttia myöhemmin vierasjohdon 2–0:een. Harhalalle maali oli ensimmäinen tällä sarjatasolla.
ACE nousi parin minuutin välein tekemillään maaleilla hetkeksi tasoihin, kunnes Seena Lahti ja Katja Savolainen saattelivat onnistumistensa myötä vieraat kahden maalin johdossa tauolle.
Tamperelaisen iskivät 3–4 kavennuksen heti toisen jakson alussa, mutta sen jälkeen edettiin pitkä pätkä ilman lisäosumia, kunnes loppuminuuteilla alkoi taas tapahtua. Viimeisten kolmen ja puolen minuutin aikana ACE pamautti pallon somerolaismaaliin kolmesti ja vieraat viimeistelivät välissä kahdesti.
ACE ehti nousta 5–4 johtoon, kunnes SoVo tasoitti lukemat kotijoukkueen ”omaksi maaliksi” kirjatulla osumalla vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua. Ajassa 39.18, kun päätösvihellykseen oli aikaa 42 sekuntia, Eerika Haalijoki viimeisteli Savolaisen syötöstä SoVolle 6–5 johtomaalin.
Tuokaan ei vielä riittänyt vivahteikkaiden loppuhetkien ratkaisevaksi iskuksi, vaan kotijoukkue nousi 6–6 tasoituksellaan pistejakoon kuusi sekuntia ennen peliajan täyttymistä.

Kakkosjoukkueelle voitto ja tappio

SoVon naisten kakkosjoukkueella oli Piikkiössä mahdollisuus Futsal-Nelosen Länsi-Suomen alueen A1-lohkon voiton varmistamiseen.
SoVo/2:n runkosarjapelit päättyivät Turun Kisa-Veikot/2:n ja auralaisen Elite Football Clubin kohtaamiseen Piikkiössä. Somerolaisittain hienosti sujunut kausi ei valitettavasti saanut arvoistaan päätöstä, kun pelireissulle osallistui maalivahdin lisäksi ainoastaan neljä kenttäpelaajaa.
Kisa-Veikkojen reservit SoVo onnistui kaatamaan yhdelläkin kentällisellä selkein 6–0 (3–0) lukemin. Seena Lahti viimeisteli somerolaisjoukkueen osumista neljä, Mira Rajala ja Eerika Haalijoki kumpikin yhden.
Vahvasti SoVo-viisikko sinnitteli vielä toisessakin ottelussaan turkulaisyhdistelmää tasokkaampaa EFC:tä vastaan. Neljän peliminuutin jälkeen SoVo johti 3–1 ja lyhyttä taukoa vietettiin tasalukemissa 3–3. Toisella jaksolla EFC oli sen verran pirteämpi, että pystyi viemään pelin nimiinsä maalein 6–4 ja aiheuttamaan SoVon reserveille kauden toisen tappion.
Jälkimmäisessä ottelussa sekä Haalijoki että Rajala heilauttivat vastustajan maaliverkkoa kahdesti. Ennen viimeistä kolmen joukkueen turnausta Haalijoki komeilee kauden 21 osumallaan lohkon maalintekijätilaston kärjessä.
SoVo/2 voitti kauden kahdestatoista ottelustaan kymmenen ja on oman osuutensa suoritettuaan lohkon kärkipaikalla, kuusi pistettä Salon Palloilijoiden edellä. SalPa kohtaa kuitenkin vielä lohkon kaksi jumbojoukkuetta, joten sillä on mahdollisuus nousta somerolaisten edelle lohkovoittoon.

Miesreservit maalikarkeloissa

SoVon miesten kakkosjoukkue teki jo aiemmin tältä kaudelta tutuksi tulleen pyhäaamun pelivierailun Turkuun. Tällä kertaa vastaan asettui Futsal-Kolmosen A-lohkon kärkijoukkue, Turun Kisa-Veikot/3.
Jopa parin kentällisen verran miehiä tälle reissulle mukaan saanut SoVo aloitti pirteästi, karaten Janne Eerikäisen, Vadym Kiktievin ja Joonas Reijosen osumilla 3–0 johtoon heti ensimmäisellä viisiminuuttisella.
Vieraiden salama-alku herätti myös lohkojohtajan pelaamaan ja ”kolmos-Kisurit” vastasivat samalla mitalla: Kolme maalia kolmeen minuuttiin ja peli tasanumeroihin 3–3. Vauhtiin päästyään TuKV/3 nakutteli taukoon mennessä viisi maalia lisää, pohjustellen lopputulokseksi muotoutunutta 13–8 (8–4) kotivoittoa.
SoVon pelaajista kokeneet Eerikäinen (2+1) ja Juho Pettersson (1+3), sekä vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Joona Helmi (1+2) olivat hyökkäyssuuntaan tehokkaimmat. Kiktiev ja Niko Rikkilä keräsivät maalin ja syöttöpisteen saldon ja Reijonen sekä Elmeri Andersson viimeistelivät maalin mieheen.