Nopeudet, ajoetäisyydet ja ajoneuvojen kunto valvonnan kohteena hiihtolomaliikenteessä

0

Hiihtolomakausi Suomessa käynnistyy ensi viikosta lähtien. Se tarkoittaa liikennevirtojen kasvua. Tehostettua valvontaa tullaan keskittämään etenkin vilkkaasti liikennöidylle päätieverkolle.

– Teillä valvotaan erityisesti nopeuksia, ajotapaa, etäisyyksiä ja ajoneuvojen kuntoa, kertoo komisario Katri Lehti.

– Riittävän ajan varaaminen matkustamiseen, ruuhka-aikojen välttäminen, sääolosuhteiden huomioiminen sekä ajoneuvon kunnon ja etenkin renkaiden kunnon tarkistamien ennen ajoon lähtöä ovat tärkeitä asioita, jotka kannattaa huomioida ennen matkaan lähtöä, Lehti jatkaa.

– Maltti on valttia liikenteessä. Riittävän etäisyyden pitäminen edellä ajavaan kuljettajaan edistää liikenneturvallisuutta ja turhia ohituksia kannatta myös välttää. Kaikilla meillä tielläliikkujilla on oikeus päästä turvallisesti perille, Lehti muistuttaa.