Nyt löytyy latuja

0
Metsäkoivulan latu

Viikonloppuna satanut lumi muutti Someron latutilannetta.
– Rankkula ja Ämyrin luistelubaanat on ajettu ja kuntoradoille on tehty myös ladut perinteistä hiihtoa varten, kertoo latujen tekijä ”Puttinen” eli Janne Puotsaari.
Metsäkoivulanpolulla on latu perinteiselle tyylille.
– Esakallio–Hovimäki -väli kaipaisi vielä vähän lisää lunta, tiheissä paikoissa sitä ei ole tarpeeksi, Puotsaari kertoo.
Latua ei ole saatu tehtyä vesisateiden ja heikon jäätilanteen vuoksi jäälle Havuharjun ja Hovimäen välille. Vesisateista johtuen ei ole myöskään koirahiihtolatua, eikä Akustin puiston latua.
Pitkäjärvellä kuntoradalla hiihtoreitti vapaalle hiihtotyylille on kunnossa. Koulun kentällä on hiihtoreitti perinteiselle ja vapaalle tyylille. Taukotuvan peltolenkillä on kunnossa perinteinen latu.
Vapaa-ajankalastajien kalastusohjaaja Mikael Jaakkola on selvittänyt jäätilannetta Havuharjun kesäteatterin rannassa. Jää on niin paksu, että talvikalastus on turvallista. Henna Juntunen kertoo, että Paimionjoki-yhdistys ja Vapaa-ajankalastajat järjestävät keskiviikon Laskiaisriehaan pilkkimismahdollisuuden kaikille halukkaille.