Pertti Lehti keilakisan somerolaiskärkenä

0
Pertti Lehti on vastannut meneillään olevan keilakisan toistaiseksi parhaasta somerolaistuloksesta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kevään 2023 Erikoisteippi Open -keilakilpailua on heitetty Someron keilahallissa toista kuukautta. Maaliskuun neljänteen päivään mennessä alkukilpailusta seulotaan kaksitoista parasta heittäjää tämän valtakunnallisen erikoiskilpailun finaalitapahtumaan.
Ilman tasoitushyvityksiä kilpailevista ja usein Somerolla nähdyistä mestariluokan keilaajista useimmat eivät ole vielä tehneet kilpailusuoritusta Erikoisteippiin, eikä muidenkaan heittäjien toimesta ole vielä ylletty huipputuloksiin.
Karsintakisan kärjessä on Loimaan seudulla vaikuttavaa VEE10-seuraa edustava nuori Elmeri Tuominen tuloksellaan 1345 pistettä. Hänen tasoitukseton, niin sanottu ”puhdas” pistelukemansa on 1159. Helsinkiläisen Bad Boys -seuran Harri Katajisto (1343/1205) on tehnyt paremman nettotuloksen, mutta kisaan huomioitavissa pisteissä hän on kaksi pinnaa Tuomisen takana.
Someron Keilaajien edustajista Pertti Lehti (1275/1107) on tässä vaiheessa tuloslistalla seitsemäntenä, Tero Mäkilä (1272/1188) yhdeksäntenä, Kari Kulta (1261/1099) kymmenentenä ja Timo Toivonen (1234/1156) pitää sijalla kaksitoista hallussaan viimeistä loppukilpailuun oikeuttavaa sijoitusta.

Andersson odottaa finaalivastustajaa

Keilahallin snookerpöydällä on ollut syksystä lähtien käynnissä snooker-biljardin ensimmäinen Someron mestaruuskilpailu. Se on edennyt niin pitkälle, että toinen loppuottelija on jo selvillä ja kolme pelaajaa käy vielä kisaa toisesta finaalipaikasta.
Ensimmäisenä finaaliin selvitti tiensä Karri Andersson , joka kukisti alkukierroksilla kaikki ottelunsa voittaneiden pelaajien välisessä kamppailussa Janne Lindroosin . Viime mainittu odottelee viimeiseen finaalikarsintaan vastustajaa kaksikosta Olli Lehtinen – Mika Salminen , jotka olivat keskinäisessä ottelussaan viime viikon pelien jälkeen tasatilanteessa 2–2.

Ysipallosarja forssalais- komennossa

Pool-biljardin ysipallo -pelimuodon Someron ranking-mestaruussarjassa on meneillään jo yhdeksäs pelikausi. Kaikkiaan neljästätoista osakilpailusta on pelattuna kahdeksan ja parhaiten menestyneet ovat jo tiukalla otteella kiinni paikassa toukokuun 20. päivänä pelattavaan kausifinaaliin.
Forssalainen Samu Parilo otti viimeisimmässä osakilpailussa jo kauden viidennen voittonsa, nostaen viidentoista lisäpisteen ansiosta kokonaispistesaldonsa 82:aan. Kaksi kisaa voittanut ja kolmen osakilpailun loppuottelussa mukana ollut Jani Lehto (59 pistettä), kuten myös kerran voittanut ja kaksi muuta finaalia hävinnyt Janne Lindroos (51) ovat vakuuttavasti etenemässä kohti kauden loppuhuipentumaa.
Neljäntenä kokonaispisteissä on turkulainen Ville Tuomala (36), joka taipui viimeksi pelatun kisan finaalissa Parilolle. Tuomala on selviytynyt tällä kaudella jo kolmesti turnausfinaaliin, mutta ensimmäinen voitto antaa hänen kohdallaan yhä odottaa toteutumistaan.
Jussi Mäkinen (35), Jani Lindroos (31), Jussi Merivirta (21), Esko Vatanen (21) ja Mika Salminen (21) ovat pistetilastossa seuraavilla sijoilla. Kuluvan kauden sarjaan on tähän mennessä osallistunut 26 pelaajaa.