Rautiaiselta uusi SM Laitilassa

0
Pertti Rautiainen lähdössä matkaan kotoaan Somerolta.

Somerolainen voimanostaja Pertti Rautiainen teki viime viikonloppuna Laitilassa uuden Suomen ennätyksen maastavedossa. Kyseessä olivat WPC-ammattilaisliiton kisat, yli 60-vuotiaissa ja alle 125-kiloisten sarjassa.

Nostotyylinä oli raw eli raaka, jalat kapealla. Päällä ainoastaan tukivyö, mutta ei vetoremmejä. Tuloksena tasan 200 kiloa.

– Nyt minulla on sitten hallussa myös WPC-liiton ennätys maastavedossa, vaikka taaskaan en osannut valmistautua kisoihin oikeaoppisesti, Pertti Rautiainen itse suomii tekojaan.

Syynä omaan ”tuomioon” löytyy valmistautumisesta.

– Viikkoa ennen Laitilaa tein todella kovan treenin MajuriMoven salilla, enkä ehtinyt siitä palautua kisoihin. Mutta mikä parasta, näistähän voi aina ottaa opiksi. Seuraaviin kisoihin osaan taas paremmin valmistautua, enkä tee enää samoja virheitä, on Rautiainen jo katse kiinni tulevassa.

Vasta vuosi takana


Rautiainen aloitti kilpailemisen vuosi sitten tammikuussa 2022. Heti ensimmäisissä kisoissaan hän teki penkkipunnerruksen varustenostossa uuden maailmaneenätyksen alle 60-vuotiaissa. Kyseessä olivat 365 Strong Powerlifting Federation -ammattilaisliiton kisat Somerolla.

Jo helmikuussa olivat WPC-liiton kisat Laitilassa ( World Powerlifting Congress ). Rautiainen teki alle 60-vuotiaiden alle 125-kiloisten sarjassa toisen Suomen ennätyksensä, nyt varustepenkissä. Se ennätys Rautiaisella on vieläkin hallussaan. Kolmannet kisat olivat Somerolla heinäkuussa 2022. Täällä Rautiainen teki, tällä kertaa jo yli 60-vuotiaiden ikäsarjan, alle 125-kiloisissa uuden maailmanennätyksen varustepenkissä. Kyseessä olivat 365 Strong Powerlifting Federation -ammattilaisliiton kisat.

Syyskuussa 2022 seurasivat FPO-liiton penkkipunnerruksen ja maastanoston kisat Turussa. Rautiainen teki niin penkissä kuin maastavedossa uudet Suomen ennätykset yli 60-vuotiaissa, alle 125-kiloisissa. Tuloksina oli myös Suomen mestaruudet.

Molemmat Turun nostot Rautiainen teki raakana. Maastavedon tuloksena oli 215 kiloa ja penkiltä nousi 145 kiloa. Jatkossa Rautiainen suunnittelee tekevänsä kisat raakanostoina.

Aina ennätyksiä


– Eli kisaamisen aloitin vuosi sitten ja olen kisannut nyt viisissä eri kisoissa. Joka kerta on tullut joko MM- tai SM-ennätys, mies ynnää.

– Kisaaminen on kohdallani mennyt paremmin kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Mutta nälkä ei ole vieläkään laimentunut, vaan päinvastoin. Treenaan entistäkin innokkaammin ja kovemmin, Rautiainen lupaa.

Hän lupaa tulla nähdyksi entistä useammin MajuriMoven salilla tekemässä kovia treenejä.

– Neuvon ja opastan mielelläni myös muita kokeilemaan rajojaan ja opettelemaan tekniikat. Sillä vain oikealla tekniikalla saa tuloksia ja välttää loukkaantumiset.

Lisääkö ennätyksiä?


Seuraavana on WPC-liiton voimannoston SM-kisat huhtikuussa Vierumäellä.

– Tähtäin on vain ja ainoastaan suomenmestaruus suomenennätyksellä, mies lupaa jo.

Toukokuussa ovat FPO-liiton SM-kisat voimannostossa, ja siellä samat tavoitteet.

– No, eihän se niin yksinkertaista ole, mutta onpahan tavoitteita, mitä yritän saavuttaa.

– Samalla yritän muitakin kannustaa kisoihin Somerolta. Täällä on paljon kovia nostajia ja lahjakkaita nuoria, jotka varmasti menestyisivät SM-kisoissa. Esimerkin voimalla viedään Someroa vahvana kaupunkina Suomen kartalle.

Fakta


Maastaveto


maastaveto (puhekielessä myös mave tai maastanosto) on yksi voimanoston kolmesta liikkeestä

muut ovat penkkipunnerrus ja jalkakyykky

maastaveto suoritetaan pääasiallisesti kahdella eri tavalla, perinteisessä tyylissä seisotaan kapeassa asennossa, sumotyylissä leveässä asennossa