Sanomalehti suosituin tukija äänestyspäätöksessä

0

Suomalaiset seuraavat kotimaan politiikan uutisia eniten sanomalehdistä. Kärkiasema on säilynyt vuodesta toiseen. Sanomalehdistä haetaan myös eniten tukea eduskuntavaalien äänestyspäätöksiin, selviää Iro Research Oy:n Uutismedian liitolle tekemästä Eduskuntavaalit 2023 -tutkimuksesta.
Lähes kolme neljästä (72 %) suomalaisesta kertoo seuraavansa säännöllisesti kotimaan politiikkaan liittyviä uutisia painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä. Osuus on kasvanut aiemmista vuosista yhden prosenttiyksikön.
Tiedotusvälineiden julkaisemia vaalikoneita uskoo kokeilevansa neljä viidestä (78 %), nuorimmista selvästi useampi kuin vanhemmista äänestäjistä. Somero-lehden vaalikone avataan 21. helmikuuta, jolloin myös ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille. Tällä hetkellä somerolaisia ehdokkaita on ilmoittautunut mukaan kolme: Reima Anolin (kd.), Kirsti Kurki (ps.) ja Jani Kurvinen (kesk.).
Heidän ja muidenkin ehdokkaiden ajatuksia esitellään Somero-lehdessä, joten tietoa vaaleista on luvassa, ennen kuin äänestäminen 22.3. alkaa.