SB Someron P14-joukkueelle niukat tappiot

0
Niko Holmin maalijyvä oli kohdallaan SB Someron P14-joukkueen viimeisimmässä turnauksessa.

Tekstyi Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

SB Someron P14-ikäluokan salibandyjoukkue pelasi Länsirannikon alemman haastajasarjan jatkolohko B:n toisen turnauksen Nousiaisissa.
Aiemmassa Turun turnauksessa SB voitti molemmat ottelunsa, mutta toisella kierroksella vastaan tuli kovempia joukkueita. Somerolaiset taistelivat mainiosti kärkipään yhdistelmiä, Noormarkun Koittoa ja FBC Turkua vastaan, mutta joutuivat molemmissa otteluissa taipumaan yhden maalin tappioon.
Koittoa vastaan loppulukemat olivat SB ensin mainittuna 5–6 (1–1, 2–3, 2–2). Ottelu eteni tasaisesti, kunnes Koitto pääsi päätöserän alkupuolella 5–3 johtoon. SB kuitenkin nousi vielä Eemeli Nokan ja Viljami Ruohosen maaleilla tasoihin, mutta vajaat kolme minuuttia ennen loppua Koitto iski ratkaisevaksi jääneen kuudennen maalinsa.
Samalla tavoin somerolaisjoukkue joutui pelin loppuhetkillä luopumaan pistetoiveistaan jatkosarjassa tappioitta edennyttä FBC Turkua vastaan. SB nousi päätöserässä kolmesti Niko Holmin osumilla turkulaisten rinnalle, mutta kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua syntyneeseen FBC:n maaliin somerolaisilta ei enää löytynyt vastausta.
Lopputuloksena oli FBC Turun täpärä 7–6 (2–3, 1–0, 4–3) voitto, mutta jatkoa ajatellen SB:n esitys oli tässäkin pelissä hyvin rohkaiseva.
Juuso Lehto vartioi somerolaismaalia ensimmäisessä ottelussa ja Lenni Heikkilä jälkimmäisessä. Holm (4+1) ja Nokka (3+0) olivat SB:n tehokkaimmat maalikanuunat ja korkeille tehopistelukemille ylsivät myös Veikka Koski (1+4) sekä Viljami Ruohonen (1+3). Pelillisesti onnistuneen turnauksen läpiviemiseen tarvittiin toki kaikkien muidenkin kokoonpanossa olleiden pelaajien, eli Joona Kuisman (1+1), Valtteri Nivalinnan (1+0), Valtteri Vartiaisen (0+1), Niklas Pyykön, Risto Kauralan ja Elmeri Ruohosen panosta.
Seuraavan turnauksensa SB Someron P14-joukkue pelaa kotiareenallaan Someron monitoimitalossa maaliskuun 4. päivänä. Kuuden joukkueen B-lohkossa neljäntenä oleva somerolaisjoukkue saa silloinkin vastaansa kaksi taulukossa yläpuolellaan olevaa joukkuetta.

P11:lle voitto Raumalta

Vastaavalla sarjatasolla, eli Länsirannikon alueen alemman haastajasarjan lohko B:ssä, kevätkauden pelejään pelaa myös SB Someron P11-ikäluokan joukkue.
Viimeisin, Turussa pelattu turnaus, käynnistyi somerolaisittain lupaavasti 4–2 johdolla lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuvaa SBS Littoista vastaan. Loppupelissä maalinteko ei enää luonnistunut SB:ltä yhtä hyvin ja Littoinen korjasi voiton maalein 11–6.
Toisessa pelissään somerolaisjuniorit kohtasivat tasapisteissä heidän kanssaan olleen raumalaisen SalBa/Oranssin, joka oli tällä kertaa selvästi tehokkaampi ja voitti maalein 14–2.
Vili Nokka teki SB:n Turun turnauksen maaleista kolme, Rene Mäkinen keräsi neljä (2+2) tehopistettä ja Hermanni Pettersson kolme (2+1). Tehopinnojen makuun pääsivät myös Lenni Puotsaari (0+2), Tyyni Ihamäki (1+0) ja Tate Torkkola (0+1).
Edellisellä kierroksella SB Somero otti jatkosarjan toistaiseksi ainoan voittonsa, kun se kaatoi lohkokolmosena majailevan Oripään Urheilijat 8–5. Tuossa ottelussa maalivahti Puotsaari venyi yli kolmeenkymmeneen torjuntaan ja saalisti myös kaksi syöttöpistettä. Mäkinen ja Joona Härmä viimeistelivät kolme maalia, Torkkola (1+1) ja Nokka kumpikin yhden. Ihamäen tilille kertyi tässä Rauman turnauksen voittopelissä kaksi maalisyöttöä.