Siipirikko sai uudet siivet

0
Toinen siipi on saatu paikoilleen ja tiistain kuluessa tuli kuntoon toinenkin.

Tapaninmyrsky joulukuussa 2011 pudotti siipiparin edellisen kerran Someron Torppamuseon tuulimyllystä. Vahinko korjattiin, mutta nyt oli vuorossa toinen.

– Nämä siivet vei tällä kertaa aika. Ei ollut myrskyä, mutta joku tuuli tarvittiin, että ne tulivat alas, Somero-Seuran talkoopäällikkö Olli Nuotio kertoo.

Sitä edellisen uusiminen olikin viime vuosituhannella, kotiseutuneuvos Voitto Ollonqvistin vastatessa töistä. Aika tekee vääjäämättä tehtävänsä. Työt tulevat kiinteistönhoidossa vastaan aina uudelleen, vuosien ja vuosikymmenten saatossa.

– Viime aikojen runsastuneet sateet varsinkin käyvät kovasti vanhojen rakennusten päälle, miksei uudempienkin, Ollonqvist arvioi asiaa.

Rakennuspalvelu Markku Reunanen teki uudet siivet, kuten edellisellä kerralla 10 vuotta sitten. Kaatoi omasta metsästä haapapuut lapoja varten ja siipiparia varten 8,5 metriä pitkän runkopuun, joka on mäntyä.

Saman aikaisesti uusittiin nyt myös tuulimyllyrakennuksen pärekatto.

Somero-Seuran ensi kesän töitä ovat museon päärakennuksen viereisen aitan katto. Myös riihen katon Olli Nuotio arvioi olevan uusittavassa kunnossa.

– Kun vaan saataisiin tekijöitä. Kahdeksankymppisten ei enää sopisi mennä katolle, Nuotio muistuttaa.