Tv-kanavaa ei löytynyt, Somero-sarjan toinen kausi katsottavissa suoratoistona

0
Somero-sarjan pääosassa on Pekkisen perhe, Juha, Saara ja Jasmin. Toteutuksesta ovat vastanneet Ville Korhonen (vas.) ja Jarmo Korhonen. (Perhe esiteltiin Somero-lehdessä 12.11.2021. Luettavissa: somerolehti.fi/uutiset/haku)

TV-sarja Someron toinen tuotantokausi julkaistaan suoratoistona. Tällä kaudella seurataan Pekkisten perheen muuttoa ja kotiutumista pääkaupunkiseudulta Somerolle.
Mukana on myös osin ensimmäiseltäkin kaudelta tuttuja yrittäjiä.
Sarjan ensimmäinen kausi esitettiin Alfa TV:llä 2021, jossa myös toinen kausi piti näyttää. Kanavan konkurssin vuoksi sarja jäi kuitenkin ilman esityspaikkaa.
Tilanteesta johtuen sarjan tuotantoyhtiö KoDa Productions aloitti neuvottelut muiden TV-kanavien kanssa. Ohjaaja Jarmo Korhosen mukaan sarjalle ei kuitenkaan löytynyt esityspaikkaa tälle vuodelle, koska kanavien ohjelmahankinnat oli jo lyöty lukkoon.
Suoratoistona sarjaa voi nyt seurata osoitteesta KoDaTv.net tai vaihtoehtoisesti YouTuben osoitteesta kodatv.somero.
Nähtävissä ovat molemmat tuotantokaudet, joita voi katsoa vapaasti älytelevisiolla, tabletilla, puhelimella tai tietokoneella.
Ykköskausi rahoitettiin kokonaan somerolaisten yritysten voimin, ja myös ne muodostivat sarjan sisällön. Myös kakkoskaudella yrittäjät ovat päärahoittajia ja esiintyvät sarjassa, mutta kaupunkikin lähti tukemaan jatkon tekoa 15 000 eurolla. Kokonaiskustannukset olivat noin 60 000 euroa.
Sarjaa rahoittaneet yritykset ovat Muotiputiikki Helmi, Sporttikone, Kökkön lomamökit, Hiidenlinna Park Resort, Putkiasennus Lindström, Suomen Varastokontti, MajuriMove, Hoida itseäsi Tuula Saarela ja Wilart.
– On tämä parempi kuin ei mitään, toteaa yrittäjä Sari Majuri MajuriMovesta.
– Mutta mahtaako sarja löytää esimerkiksi vahinkokatsojia, joita televisiossa kanavasurffailun perusteella voi tulla. Nyt sarjan löytyminen on paljolti sen varassa, miten paljon jokainen yritys sitä somettaa.
Majuri toteaa, ettei olisi lähtenyt mukaan sarjaan, jos olisi tiennyt etukäteen sen päätyvän ainoastaan suoratoistolevitykseen.
– On silti hyvä, että se saadaan levitykseen. Sarja on hyvä, tykkäsin siitä itse kovasti, kun sen katsoin.

Somero-sarjan molemmat kaudet on ohjannut Jarmo Korhonen.