Somerolaiset Raaseporissa

0
SB Someron Ilmo Nokka viimeisteli Raaseporin turnauksessa kauden viidennen maalinsa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kaksi somerolaisjoukkuetta, niillä yhteensä neljä ottelua, joista sarjapisteitä pyöreät nolla. Siinä SB Someron ja Kaurakedon Kyljyksen laiha-antiseksi jääneen salibandyn tuoreimman nelosdivisioonan turnauksen kokonaissaldo.
Nelosdivarin Länsirannikon alueen lohko 11:n joukkueet kokoontuivat Raaseporiin, missä somerolaisjoukkueiden otteluohjelma osattiin jo ennalta aavistella hankalaksi. Ainoastaan SB Somero oli kauden aiemmissa kohtaamisissa ottanut yhden voiton nyt kohdatuista joukkueista.

SB Somerolla vahvat alut

SB aloitti kemiönsaarelaista SC Sticklinea vastaan terävästi, hankkiutuen Ilmo Nokan ja Juuso Helmen maaleilla 2-0 johtoon alle kolmessa minuutissa. Toisessa erässä Kalle Haalijoki nosti somerolaiset vielä kerran pisteensyrjään kiinni, mutta 3-3 tilanteen jälkeen maalinteosta vastasi ainoastaan Stickline.
Päivän ensimmäinen peli päättyi SB:n 3-7 (2-2, 1-4, 0-1) tappioon. Voitto oli SC Sticklinelle neljäs SB:stä yhtä monesta kohtaamisesta.
Jälkimmäisessä kamppailussa Kiskon Kiskojia vastaan SB Somero lähti kolmanteen erään 2-1 johdossa, mutta kiskolaiset napauttivat kaksi maalia vähän päälle minuutissa heti päätöserän alussa. Henri Koskinen nosti somerolaiset vielä tasoihin, mutta päivän toinen tappio sinetöityi, kun Kiskojat iski toiseksi viimeisellä minuutilla voitto-osuman ylivoimalla.
SB Someron pelaajista Helmi (1+2) ja Kalle Haalijoki (1+1) pääsivät tehopisteille molemmissa otteluissa. Maalinteossa onnistuivat edellä mainittujen lisäksi Matias Manni ja Juuso Kankaanpää ja syöttöpisteen saivat tililleen Rasmus Grönholm, Mikko Haalijoki sekä maalivahti Ilmari Kankare. Ensimmäisessä pelissä SB:n maalia vartioi Teemu Salmi.

KiKi kiri myös Kyljyksen ohi

Samalla tavoin Kaurakedon Kyljys lähti Kiskojia vastaan 2-1 johdossa päätöserään ja oli edellä vielä kolme minuuttia ennen loppua. Kiskolaiset saivat loppuhetkille onnistumisen sekä yli- että alivoimalla ja voittivat pelin maalein 3-2 (0-2, 1-0, 2-0).
Toisessa ottelussa Kyljyksen vastus koveni, kun vastapuolelle asettui suorasta noususta kamppaileva Forssan Suupparit/2. Toisen erän alussa näytti somerolaisittain vielä lupaavalta, kun Johannes Usano upotti rangaistuslaukauksen verkkoon, nostaen Kyljyksen 2-2 tasalukemiin. Jatkossa Suuppari-reservit menivät kuitenkin omia menojaan, selvään 11-3 (2-0, 3-2, 6-1) voittoon.
Usano viimeisteli Kyljykselle maalin päivän molemmissa otteluissa, kuten myös Jari Virolainen. Arsi Virta saalisti kahdessa pelissä teholukemat 1+2=3. Kyljyksen maalia vartioi Raaseporin turnauksessa Miikka Martti.

Kärki karussa somerolaisilta

Lohko 11:n runkosarjakaudesta on pelaamatta kolme täyttä turnausta ja niiden päälle Kiskojien (2) sekä somerolaisjoukkueiden (1) rästiottelut. Kun lohkovoittaja lunastaa suoran nousun kolmosdivisioonaan ja kakkoseksi päätyvä joukkue etenee nousukarsintaan, näyttäisi näistä sijoista muodostuvan FoSu/2:n, SC Sticklinen ja ehkäpä vielä Kiskojienkin välinen koitos.
Kyljys on tällä hetkellä lohkojumbona, putoamiskarsintaan jatkavan joukkueen paikalla. Täksi kaudeksi nelosdivariin palannut SB Somero pyrkii neljä pistettä paikalliskilpailijansa edellä karistamaan karsintapeikkoa kintereiltään.

Salibandy, miesten 4. divisioona/lohko 11 sarjatilanne:
FoSu/2 4 8 1 5 94-51 17
_______________________________
SC Stickline 14 8 1 5 68-58 17
—————————————
KiKi 12 6 2 4 54-63 14
SB Somero 13 5 1 7 40-60 11
—————————————
Kyljys 13 2 3 8 40-64 7