Somerolla starttaa erityisjalkapallotoiminta

0

Someron Voima aloittaa erityisjalkapallojoukkueen toiminnan.
– Erityisjalkapallojoukkueen toiminta on suunnattu eri tavoin tukea liikkumiseensa tarvitseville nuorille ja aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita jalkapallosta. Kohderyhmää ovat esimerkiksi kehitysvammaiset ja liikuntarajoitteiset, kertoo Miia Nokka Voiman jalkapallojaostosta.
– Tällaista on meiltä toivottu jo jonkun aikaa ja nyt saimme toiminnalle vetäjän.
Vastaavaa toimintaa ei ole Somerolla aiemmin ollut, eikä urheiluseuran tietojen mukaan ole lähipaikkakunnillakaan, esimerkiksi Salossa tai Forssassa.
– Kyseessä on jatkuva harrastus ja harjoitukset pidetään kerran viikossa, Nokka kertoo.
Aloitus on ensi keskiviikkona 1.3. Joensuun koulun liikuntasalissa. Kun tekonurmi on käyttökunnossa, niin harjoitukset pidetään siellä tiistaisin.
Joukkueen vastuuvetäjä on forssalainen Mika Kokkinen, joka on aiemmin valmentanut muun muassa Someron Voiman naisten jalkapallojoukkuetta. Lisäksi mukana ovat ainakin Raila Hakamäki ja Sini Kylämäki Somerolta.
– Palloliitosta 1.3. aloitukseen mukaan ovat tulossa Jarno Haanpää ja Lasse Keski-Loppi , jotka toimivat seurakehittäjinä muun muassa soveltavan jalkapallon osalta, kertoo Nokka.
Palloliiton toiminta-ajatuksen ”Jalkapalloa jokaiselle” mukaan kaikilla tulisi olla mahdollisuus harrastaa jalkapalloa samassa seurassa omista lähtökohdistaan. Liitto kertoo nettisivuillaan, että tavoitteena on lisätä vammaisten ja pitkäaikaissairaiden, eli niin sanottujen erityisryhmiin kuuluvien lasten, nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua urheiluseuratoimintaan jalkapallon parissa. Painopiste on kansallisessa toiminnassa ja sen kehittämisessä yhteistyössä kuntien ja eri toimijoiden kesken.
Suomen Palloliitto järjestää jalkapallon erityisryhmille myös tapahtumamuotoista sarjatoimintaa. Sarja pelataan vuosittain kahtena osaturnauksena.
Mukaan erityisjalkapallojoukkueeseen voi ilmoittautua Someron Voiman nettisivuilla tämän viikon aikana.

Joukkueen vastuuvetäjä tulee olemaan Mika Kokkinen.