SoPa pomppasi kärkeen

0
Emeliina Tähtinen paukuttaa taas pallon läpi vierasjoukkueen torjunnan. SoPan puolella verkkoa tilannetta varmistaa Saana Salminen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Ilahduttavan tasaisena ja harvinaisen mielenkiintoisena käynnistynyt lentopallon naisten kakkossarjan ylemmän jatkosarjan viitoslohko sai uuden kärkijoukkueen, kun Someron Pallo peittosi kotikentällään Vesilahden Visan ja aiemmin lohkoa johtanut Oriveden lukio/Ponnistus kärsi samaan aikaan tappion Eurassa.
SoPa kuittasi kalavelkansa Visalle, joka oli voittanut joukkueiden edellisen yhteenoton Vesilahdessa niukasti 3–2. Kotikentällään somerolaiset jyräsivät vakuuttavaan 3–0 (25–17, 25–18, 25–19) voittoon.
Visa pääsi johtoasemaan vain lyhyiksi toveiksi toisen ja kolmannen erän alkupuolella, muuten ottelu eteni pirteässä pelivireessä olleen kotijoukkueen määräämässä tahdissa.

Tähtinen löi voittotahdit

SoPan ykköspiiskana vierailijoita kuritti hienon ottelun yleispelaajan roolissa pelannut Emeliina Tähtinen . Hän takoi korkealla onnistumisprosentilla jo avauserään yhdeksän pistettä ja palasi kakkoserän suvantovaiheen jälkeen ratkaisijan rooliin taas kolmannessa erässä. Tähtiselle kirjattiin kolmen erän peliin kova 19 pisteen yhteissaldo, pääosin neloskulman moukareilla.
Passari Linnea Heinonen ruokki rohkeasti kuuminta kanssapelaajaansa, mutta malttoi myös antaa tälle pieniä lepohetkiä, jolloin hyökkäysten päättäjinä nousivat esiin Saana Salminen, Siiri Salo ja Minttu Grönholm sekä muutamaan otteeseen keskiverkolla ja syöttöviivan takana taitojaan väläytellyt Nea Mattila . Voitokkaan kahdeksikon täydensivät aktiivisella vastaanotto- ja puolustustyöskentelyllään liberopelaajat Ella Kankaanpää sekä Silja Palander.
Yläjatkosarjan viitoslohkon neljä joukkuetta on nyt pelannut neljä kierrosta kukin ja kaksi kierrosta on vielä jäljellä, ennen kuin sarjan pudotuspeleihin jatkavat joukkueet ovat selvillä. SoPa pitää ennen Oriveden ja Euran vierailujaan lohkon ykköspaikkaa hallussaan kahdeksalla pisteellä ja muut kolme joukkuetta peesaavat iskuetäisyydellä, kahden-kolmen pinnan päässä.