SoVo mursi nollaputkensa, mutta…

0
Antti Korhonen (19) päätti somerolaisjoukkueen pitkän maalittoman putken Espoon GFT:tä vastaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Vähän jo taipui, mutta ei vieläkään katkennut. Näinkin voisi luonnehtia Someron Voima Futsalin viimeisintä liigavierasta, espoolaista Golden Futsal Teamia, joukkueiden viime aikojen keskinäisissä väännöissä.
Someron monitoimitalossa SoVo tarjosi GFT:lle tiukan vastuksen, häviten kuitenkin maalein 1–3 (1–2). Voitto oli espoolaisille neljäs peräkkäinen SoVosta viime kevään pudotuspelivaiheesta lähtien.
Etenkin GFT:n tiiviin puolustusmuodon murtaminen ja huippumaalivahti Antti Koivumäen ohittaminen on ollut somerolaisjoukkueelle vaikeaa. Ennen Someron kohtaamista SoVo oli tahkonnut GFT:tä vastaan lähes 104 minuuttia ilman täysosumaa ja lauantaina tuo putki sai vielä miltei 19 minuutin verran lisämittaa.

Mustafan säntäily kostautui

Kamppailu käynnistyi tasaisena, kunnes vieraat saivat viiden ja puolen peliminuutin jälkeen avausmaalin kotijoukkueen lahjana. SoVo-vahti Nevzat Mustafa lähti käynnistämään hyökkäystä ja yritti keskialueella syöttöä joukkuekaverilleen. GFT:n Miika Hosio kuitenkin katkaisi syötön ja laukoi omalta kenttäpuoliskoltaan pallon tyhjänä ammottaneeseen somerolaismaaliin.
Yhden alkuvaiheen maalin ei pitäisi futsalissa olla ratkaiseva, mutta tässä tapauksessa se antoi suunnan koko loppupelille. SoVosta tuli takaa-ajaja ja espoolaisten puolustustaidot tietäen, asetelma toi liiaksi pakonomaisuutta kotijoukkueen hyökkäyspeliin.
Henkisesti helpottavaan johtoasemaan päässyt vierasjoukkue tuplasi johtonsa vajaan varttitunnin pelin jälkeen. Eeli Niemelä ohitti maalin ylänurkkaan suuntautuneella vedollaan Mustafan, joka ei tuossakaan tilanteessa ollut aivan tarkimmillaan.
Takaiskut eivät näyttäneet sovolaisia lannistavan, vaan kotijoukkue jatkoi energistä hyökkäyspeliään. Otteista tosin huokui hieman liikaakin kunnioitusta GFT:n kovaa puolustusta ja etenkin maalivahti Koivumäkeä kohtaan. Laukaisutilanteissa nähtiin usein viivyttelyä ja vastuun siirtelyä ja monet vetopaikat, esimerkiksi lujapotkuiselle Gezim Vocalle, pelattiin liiaksi sivusektoriin.
Runsas minuutti ennen taukoa Antti Korhonen kiskaisi ratkaisijanviitan hartioilleen. Hän riisti pallon maajoukkuepelaaja Henri Alamikkotervolta , lähti päättäväiseen hyökkäykseen ja täräytti pallon Koivumäen jalkojen välistä GFT:n verkkoon. Nettopeliaikana yli kolmen ottelun mittainen SoVon nollaputki espoolaisia vastaan oli murtunut!

Enteitä lähestyvistä pudotuspeleistä

SoVo jatkoi sinnikästä takaa-ajoaan läpi toisen pelijakson, mutta enempiä reikiä GFT:n takalinjoilta ei löytynyt. Lopullisen ratkaisun makua alkoi olla ilmassa, kun Eetu Kaikkola hyödynsi SoVon ykköskentällisen puolustusvirheen ja siirsi vierasjoukkueen 3–1 johtoon.
Isoa pelivastuuta kantaneessa SoVon kärkikentällisessä ahkeroivat Korhosen ja Vocan ohella Valmir Seferi ja Muslim Markhiyev. Selvästi pienempään rooliin jäi toinen nelikko, jossa edelleen nivusvammaa poteneen Arber Istrefin lisäksi häärivät Guri Qerimi, Oskari Hietanen ja Rinor Karaqa .
Pelkästään valmennustehtäviin tällä kertaa keskittynyt SoVo-luotsi Valdrin Seferi piti joukkueensa esitystä tulevaisuutta ajatellen rohkaisevana.
– Teimme kovasti töitä molempiin pelisuuntiin ja annoimme kovalle joukkueelle tasapäisen vastuksen, Seferi näki positiiviset asiat tappiotuloksen takana.
– Pojat pelasivat 33 minuuttia tosi hyvin, mutta sitten maltti katosi hetkeksi ja GFT teki ratkaisevan kolmannen maalinsa. Tuo tilanne ja se yksi ensimmäisen puoliajan lapsus olivat harmittavia virheitä, joita tällaisissa peleissä ei saisi tulla. Tässä saatiin vähän esimakua siitä, millaista peli tulee pudotuspeleissä olemaan, Seferi totesi.

Istrefin pörssivoitto uhattuna?

Teoriassa SoVo voi vielä pullahtaa kevään pudotuspelien, eli runkosarjan kärkikahdeksikon ulkopuolelle, mutta käytännössä ei. Eroa yhdeksäntenä olevaan Turun Pallokerhoon on neljä kierrosta ennen runkosarjan päättymistä yhdeksän pistettä.
Tulevana ja sen jälkeisenä lauantaina SoVo kohtaa liigan tyvipäässä majailevat Liikunnan Riemun ja Alastaron Urheilijat. Ennalta voisi veikkailla, että jo seitsemättä runkosarjan pistekuninkuuttaan tavoitteleva SoVo-kapteeni Arber Istrerfi tulee näissä otteluissa palaamaan isolle pelivastuulle, onpa nivusvamma riesanaan tai ei.
Viime viikonloppuna yhdeksän pörssipistettä saalistanut Vieska Futsalin Nelson Bello näet nousi jo hätyyttelemään sovolaisen kärkipaikkaa liigan pistetilastossa. Istrefillä on kasassa 45 (27+18) ja vieskalaisella 41 (22+19) tehopistettä.

Futsal-Liigan sarjatilanne:

FC Kemi 17 14 0 1 2 80-40 43
Akaa F. 18 13 0 3 2 87-36 42
KaDy 17 12 3 0 2 90-51 42
GFT 17 12 1 1 3 68-37 39
Vieska F. 18 10 2 1 5 83-55 35
ToPV 19 7 3 1 8 64-77 28
Mad Max 17 6 3 1 7 50-58 25
SoVo F. 18 7 0 2 9 82-86 23
_________________________________
TPK 18 4 0 2 12 56-82 14
Riemu 18 1 3 4 10 61-91 13
————————————-
AU 18 2 2 2 12 41-90 12
________________________________
FC Kiisto 19 0 2 1 16 36-95 5

Pistepörssin kärki: Arber Istrefi SoVo 27+18=45, Nelson Bello Vieska 22+19=41, Anass Nasser FC Kemi 18+15=33, Italo Henrique KaDy 27+4=31, Eetu Kaikkola GFT 25+6=31, Henry Gutierrez Vieska 13+16=29.

SoVon tehosaldot

Antti Korhonen 1+0=1 (+1/-1=0)
Valmir Seferi (+1/-1=0)
Gezim Voca (+1/-1=0)
Muslim Markhiyev (+1/-1=0)
Guri Qerimi (+0/-2=-2)
Oskari Hietanen (+0/-2=-2)
Rinor Karaqa (+0/-2=-2)
Arber Istrefi (+0/-2=-2)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 36.09 (+1/-3)
Vaihdossa: Niko Rikkilä, Vilho Ståhlström, Elmeri Andersson, Joonas Reijonen
Varoitukset: Korhonen (kauden 4.), Markhiyev (3.)