SoVolle vieraita Jyväskylästä

0
Viime viikot kiusallista nivusvammaa potenut SoVo-kapteeni Arber Istrefi (oik.) ryöpytti huomista vastustajaa, Liikunnan Riemua, edellisessä kohtaamisessa neljän maalin edestä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin kotiotteluiden putki monitoimitalossa jatkuu huomisella liigaottelulla jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan.
Kotijoukkue SoVo Futsal on koonnut 18 pelaamastaan runkosarjaottelusta 23 pistettä ja on sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Vasta yhden ottelun varsinaisella peliajalla voittanut ja kolmetoista pinnaa kasaan saanut Riemu taistelee sarjapaikkansa puolesta sijaluvulla kymmenen.
Riemu on tämän kauden liigajoukkueista useimmin jatkanut pelaamista kahden peruspelijakson jälkeen. Peräti seitsemästä jatkoerään tai voittomaalikilpailuun venyneestä kamppailustaan se on voittanut kolme ja hävinnyt neljä.
Liigan henkilökohtaista pistetilastoa johtaa SoVon Arber Istrefi 45 (27+18) tehopisteellään. Riemun selkeä pisteykkönen, Olli Pöyliö , on 26 (8+18) pinnan saldollaan tilaston kahdestoista ja suomalaissyntyisistä pelaajista neljänneksi paras.
Syyskaudella SoVo haki Riemun kotikentältä Jyväskylästä selkeän 6–1 voiton. Istrefi viimeisteli tuolloin neljä osumaa.

SoVo selkeästi niskan päällä

SoVo ja Riemu ovat kohdanneet toisensa liigakentillä kaikkiaan seitsemäntoista kertaa. Somerolaisjoukkue on voittanut yhteenotoista kaksitoista ja keskisuomalaiset viisi. Riemun voitoista kaksi on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen, niin että myös SoVo on saanut noista otteluista sarjapisteen tililleen.
Riemu on voittanut kahdeksasta Somerolla pelaamastaan ottelusta kaksi, mutta tappiopeleissäänkään SoVo ei ole jäänyt pisteittä. Riemun kolmella viimeisimmällä Someron vierailulla kotijoukkue on latonut sen verkkoon vähintään yhdeksän maalia (9–2, 9–8, 10–3)!
SoVon kokoonpanossa on viime kierroksilla ollut aukkoja loukkaantumisten, sairastelujen ja matkaesteiden vuoksi. Aivan parhaalla mahdollisella miehistöllä joukkue ei pääse kentälle lauantainakaan, koska Antti Korhonen jää sivuun edellisessä ottelussa täyttyneen varoitustilin ja sitä seuranneen yhden ottelun pelikiellon vuoksi.
Futsalin sarjapelitarjontaa riittää Monarilla sunnuntaillekin, kun kotiareenalleen astuvat ensin SoVon reservijoukkueen miehet Futsal-Kolmosen ottelussa turkulaista Heinon Soija Futsalia vastaan ja sen jälkeen ohjelmassa on naisten Futsal-Kakkosen kamppailu SoVo vastaan MuSaFutsal/2.