Sykkeen kurssilta apua niska- ja selkävaivoihin

0

Someron Sykkeellä alkaa kuusi kertaa kokoontuva Niska-selkäjumppa -kurssi aikuisille. Kurssi pidetään tiistaisin Kirkonmäen koululla.
– Niska-selkäryhmä sopii kaikille, erityisesti alaselkä- tai niskakivuista kärsiville tai vaikka näiden vaivojen ennaltaehkäisystä kiinnostuneille. Kuuden viikon aikana keskitytään kaula- ja lannerangan osalta liikekontrollin, liikkuvuuden, voiman, kestävyyden ja stabiliteetin lisääntymiseen sekä lisäksi niiden kehonosien terapeuttiseen harjoitteluun, jotka saattavat myös olla mahdollisia kivun aiheuttajia, kertoo puheenjohtaja Mari Laine Sykkeestä.
Kurssin vetäjä on fysioterapeuttiopiskelija Elisa Koski. Aikaisempaa ohjauskokemusta hänellä on niin omien harjoitteluiden kuin tuuraustenkin myötä.
Koski odottaa kurssilta, että pääsee tuomaan ryhmään osallistujille fysioterapeuttista asiantuntijuutta sekä tarjoamaan vinkkejä omahoitoon.
Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ovat Kosken oma mielenkiinnon kohde, joiden parissa hän odottaa pääsevänsä tulevaisuudessa työskentelemään.
– Olemme Sykkeessä iloisia, että saamme normaalin lukujärjestyksen lisäksi tarjottua myös kurssin, jossa päästään keskittymään täysillä tiettyyn aiheeseen, toteaa Laine.
– Kurssi on avoin kaikille ja Sykkeen nettisivuilta pystyy ilmoittautumaan ryhmään. Jos ilmoittautuminen on jostain syystä haasteellista nettisivun kautta, voi myös tulla paikan päälle, niin katsotaan ilmoittautuminen kuntoon Sykkeen edustajien avustuksella. Lisätietoa aikatauluista ja hinnoista saa Sykkeen nettisivulta.
– Keväällä järjestetään myös erityisiä lauantain jumppapäiviä, jolloin haluamme tarjota jotain vähän lukujärjestyksestä poikkeavaa extraa. Näistä ilmoittelemme somessa ja nettisivuillamme aina etukäteen, joten kannattaa ottaa nuo seurantaan, vinkkaa Laine.