Tukea nuoren työllistämiseen

0

Vielä kesätyöntekijää vailla olevan kannattaa muistaa, että nuoren työllistämiseen on mahdollista saada tukea.

Esimerkiksi Someron kaupunki tukee meillä toimivia yrityksiä, yhdistyksiä sekä yksityisiä työnantajia nuorten työllistämisessä. Tuen suuruus on 300 euroa per työllistetty nuori. Määrärahaa on varattu 12 000 euroa. Haku on auki kunnes varattu määräraha on käytetty.

Myös Lounaismaan Osuuspankki on perinteisesti tukenut nuorten työllistämistä, niin nytkin. Sadan nuoren on mahdollista saada kesätyöpaikka paikallisista yhdistyksistä pankin tuella.

Tuen hakemisella on tosin nyt kiire, sillä hakemus on jätettävä tämän päivän aikana.

Pankki etsii yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön tulevana kesänä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa pankki lahjoittaa yhdistyksille tuen nuoren palkkausta varten ja yhdistys tarjoaa nuorelle kesätyön kahdeksi viikoksi.

Kesätyöpaikka on nuorelle hyvin tärkeä siitä saatavan palkan lisäksi myös kokemuksena ja oppina tulevaan.