Voiman miehet vetäytyivät jalkapallokentiltä

0
Henri Hakamäki

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen
Lähes viisikymmentä vuotta yhtäjaksoisesti sarjatoiminnassa mukana ollutta Someron Voiman miesten jalkapallojoukkuetta ei nähdä viheriöillä tulevana kesänä.
– Näin se valitettavasti on. Emme saaneet riittävää määrää pelaamiseen ja harjoitteluun sitoutuneita pelaajia mukaan rinkiin, joten ainakin tämä kausi tulee jäämään miesjoukkueen pelitoiminnan osalta väliin, Voiman jalkapallojaoston puheenjohtaja Henri Hakamäki vahvistaa.
Jo viime kaudella Voimalla oli ajoittain vaikeuksia saada miehistöä kasaan Länsi-Suomen alueen Kutosen otteluihin, etenkin vieraspelimatkoille. Somerolaisjoukkue kuitenkin sinnitteli kauden kunniakkaasti lävitse, toisin kuin monet sarjapaikoistaan kesken kauden luopuneet saman lohkon joukkueet.
Hakamäki näkee taannoisten koronarajoitusten pilaamien pelikausien olleen jo eräänlainen taitekohta jalkapalloharrastuksen jatkuvuudelle.
– Monelle siihen asti mukana olleelle pelaajalle tauosta tuli vähän liiankin pitkä. Kiinnostus pelaamiseen väheni ja tilalle saattoi tulla muita harrastuksia.
Jalkapalloilulla on 90-vuotiaassa somerolaisseurassa pitkät perinteet. Taukoja on toiminnassa ollut aiemminkin, mutta 1970-luvun puolivälistä lähtien seura oli katkeamattomasti mukana Turun ja Hämeen piirien ja viimeksi Länsi-Suomen alueen pelitoiminnassa.
Parhaimmillaan, kuluvan vuosituhannen alkupuolella, Voima pelasi muutaman kauden valtakunnallisella kolmostasolla, eli Kakkosessa (= entinen kakkosdivisioona). Eniten vuosia vierähti Kolmosen ja Nelosen tasolla ja tutuiksi tulivat myös Vitosen sekä viime kausilla Kutosen pelit.
Huhtikuussa käynnistyvällä pelikaudella Voima on edustettuna muun muassa naisten Nelosessa, 17-vuotiaiden poikien Kolmosessa ja lukuisissa nuorempien junioreiden aluesarjoissa.