Yhdeksän maalia päivässä!

0
Fanni Ahomäki (oik.) on jo ehtinyt heittämään tehopelaajalle ”läpyt” ja seuraavana Eerika Haalijokea (keskellä) rientää onnittelemaan Seena Lahti.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin naisten kakkosjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun Länsi-Suomen Futsal-Nelosen A1-lohkon pelit jatkuivat Someron turnauksella.
Tappio ei tunnelmia lannistanut, kun ilonaiheitakin pelipäivästä irtosin. SoVon reservit voittivat toisen ottelunsa ja säilyttivät asemansa lohkon kärkipaikalla. Ja ennen kaikkea: Somerolainen futsal- ja jalkapallolahjakkuus Eerika Haalijoki riemastutti joukkuettaan ja somerolaisyleisöä peräti yhdeksän maalin kimarallaan!
Avauspelinsä Salon Palloilijoita vastaan SoVo hävisi 3–5 (2–3). Haalijoki aloitti maaliverkkojen venyttelyn kahdella osumalla ja Mira Rajala iski kolmannen.
Toisessa ottelussa SalPa kukisti Littoisten Työväen Urheilijat 5–2. Sen jälkeen ottivat vielä yhteen SoVo/2 ja LTU.
Kaarinalaiset tekivät toisella minuutilla avausmaalin, johon Haalijoki kuittasi tasoituksen 19 sekunnin kuluttua. Runsaat yhdeksän minuuttia myöhemmin Haalijoen komeat laukaukset olivat tuottaneet jo neljä osumaa ja samalla henkisen yliotteen.
Toisella jaksolla tähtipelaaja paukutteli kolme maalia lisää, täydentäen ottelun maalisaaliinsa seitsemään ja koko päivän saldon huikeaan yhdeksään osumaan. Fanni Ahomäki sai tililleen kaksi maalia ja Seena Lahti yhden.
Onnistumiset nostivat Haalijoen Nelosen pelien maalisaldon 18:aan ja samalla A1-lohkon maalitilaston jaetulle kärkipaikalle. Piikkipaikasta piti siis kiinni myös SoVon kakkosjoukkue, joka on ennen viimeisen turnauksen kahta ottelua kolme pistettä SalPan edellä.

Ykkösjoukkueen tehot kateissa

SoVon naisten ykkösjoukkueelta maalinteko ei luonnistunut yhtä letkeästi sen vieraillessa Peli-Pojat -70:n kotiareenalla Tampereella, kun se kärsi neljännen perättäisen tappionsa 4–1 (2–1). Aainoan osuman viimeisteli Haalijoen syötöstä Mira Rajala.
Sunnuntaina SoVon naisten edustusjoukkue pelaa kotiottelu monitoimitalossa. Vastustajaksi saapuu FC Nokia/2, jonka kanssa SoVo päätyi vieraskentällä 2–2 tasapeliin.
Tänä iltana ”Monari-Areenaa” isännöi SoVo Futsalin miesten kakkosjoukkue, joka kohtaa Kolmosen kamppailussa Raisio Futiksen reservimiehistön. Kotijoukkueen päämääränä on tappiollisen Turun reissun jälkeen paluu pistekantaan. FC Gaselle kaatoi somerolaisjoukkueen 9–1. Ainoaksi jääneen maalin teki Elmeri Andersson Janne Eerikäisen syötöstä.

Lauantain liigavieraana Mad Max

Lauantaina Monarilla nähdään kolmen viikon tauon jälkeen liiga-futsalia, kun SoVo Futsal isännöi valkeakoskelaista Mad Maxia. Syyskierroksella joukkueet kävivät tiukan kamppailun Valkeakoskella, missä kotijoukkue oli piirun verran parempi, 5–4.
Nyt SoVo on liigataulukossa kahdeksantena, eli viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla. Kuudelta jäljellä olevalta runkosarjakierrokselta somerolaismiehistö tarvitsee vielä muutaman pisteen pudotuspelipaikkansa sinetiksi. Varsinaisen peliajan voitto Mad Maxista riittäisi nostamaan SoVon, ainakin väliaikaisesti, ”koskilaisten” edelle seitsemänneksi.