Tykitystä Riemun verkkoon

0
Valmir Seferi on täräyttänyt pallon kolmannen kerran vastustajan verkkoon. Liigauransa ensimmäisen hattutempun tekijää rientää onnittelemaan Rinor Karaqa (24).

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Kokoonpanon poikkeuksellinen kapeus ei näyttänyt millään tavalla haittaavan Someron Voima Futsalin liigamiehistöä, kun se isännöi lauantaina jyväskyläläistä Liikunnan Riemua.
Vierasjoukkueen kokoonpanosta löytyi täydet kaksitoista kenttäpelaajaa, kun niitä SoVolla oli vain seitsemän. Tuosta seitsikostakin kokemattomin lenkki, Joonas Reijonen, pääsi vasta pelin loppuvaiheissa hetkeksi kentälle.
Laatu korvasi määrän ja SoVo nuiji keskisuomalaisvieraansa maalein 9–1 (3–1). Tämä oli somerolaisjoukkueelle viides peräkkäinen kotivoitto Riemusta ja neljäs kerta putkeen, kun SoVo mätti näissä kohtaamisissa vähintään yhdeksän maalia.

Seferi vireessä syntymäpäivänään

SoVo iski ottelun avausmaalin, kun peliä oli pelattu vasta 42 sekuntia. Asialla oli 30-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Valmir Seferi. Myöhemmin Seferi viimeisteli kaksi maalia lisää ja teki siten ensimmäisen hattutemppunsa liigatasolla.
SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferin nuorempi veli pelaa neljättä kauttaan futsalin pääsarjassa. Kolmella ensimmäisellä pelikaudella hänen tililleen kertyi yhteensä neljätoista osumaa ja kuluvalla kaudella niitä on koossa jo yhdeksän, eli Seferin yhden kauden ennätysmäärä.
Runsaat viisi minuuttia avausmaalin jälkeen sovolaisten leirissä oli juhlahihkaisujen aika. Joukkueen kapteeni Arber Istrefi veivasi näyttävästi 2–0 johtomaalin, joka oli hänen kolmassadas täysosumansa Futsal-Liigassa.
Loppupelin aikana myös Istrefi latoi hattutempun täyteen ja kruunuksi vielä yhden maalin sen päälle. Kyseessä oli kahdeskymmenes kerta, kun tämä armoitettu maalintekijä ylsi vähintään neljän maalin saldoon yhdessä liigapelissä.

Maltti riitti myös puolustamiseen

Pelkästään hyökkäyspään tehojen varaan SoVo ei lauantain voittoaan pohjustanut. Oikeastaan päinvastoin: Joukkue keskittyi säntilliseen puolustuspelaamiseen niin kauan kuin voiton varmistamiseksi oli tarpeen. Myös kovimmat maalitykit osallistuivat kiitettävällä tarmolla oman puolustusalueen varjelemiseen.
Oman lukunsa ansaitsee tarkkaa torjuntatyötä SoVon maalin suulla tehnyt Nevzat Mustafa. Yksi entisen sovolaisen, Joonas Manzon, laukaus livahti torjunnan läpi, mutta vastapainoksi ”Nevi” eliminoi vastustajalta puolenkymmentä potentiaalista maalintekopaikkaa.
Valmentaja Valdrin Seferillä oli tyylipuhtaan voiton jälkeen aihetta tyytyväisyyteen.
– Muutamat tärkeiden miesten poissaolotkaan eivät pahemmin haitanneet, kun kaikki mukana olleet hoitivat hommansa erittäin hienosti. Nyt maltti riitti tarkkaan puolustamiseenkin loppuun asti, Seferi kiitteli.

Kuutossija vielä saavutettavissa

SoVon voitto ja Turun Pallokerhon samanaikainen tappio sinetöivät somerolaisjoukkueelle yhdennentoista kerran peräkkäin sijoituksen runkosarjan kärkikahdeksikossa, eli pudotuspeleihin jatkavana joukkueena.
Kun joukkueilla on pelaamatta kahdesta kolmeen runkosarjakierrosta, SoVo muodostaa Tornion Palloveikkojen ja Valkeakosken Mad Maxin kanssa tasaisen trion, joka jakaa päätöskierrosten aikana keskenään sijat kuudesta kahdeksaan.
ToPV (28 pistettä) pelaa vielä kotiottelut sarjan kärkipään Kampuksen Dynamoa ja FC Kemiä vastaan, joten sille lisäpisteiden kerääminen saattaa olla hyvinkin työlästä. SoVon (26) ja Mad Maxin (25) loppuohjelmat ovat hyvin samankaltaisia ja näistä oman osuutensa paremmin hoitava joukkue saattaa kurottaa runkosarjan kuutossijalle asti.
SoVo kohtaa seuraavaksi Alastaron Urheilijat Loimaalla, sen jälkeen Akaa Futsalin Somerolla ja TPK:n Turussa. Mad Max isännöi riemua Valkeakoskella ja päättää sarjan vieraspeleihin TPK:ta ja Akaata vastaan.

SoVo tehosaldot

Arber Istrefi 4+0=4 (+6/-1=+5)
Gezim Voca 1+3=4 (+5/-1=+4)
Valmir Seferi 3+0=3 (+5/-1=+4)
Rinor Karaqa 1+1=2 (+8/-1=+7)
Muslim Markhiyev 0+1=1 (+7/-0=+7)
Guri Qerimi 0+1=1 (+3/-0=+3)
Joonas Reijonen (+2/-0=+2)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+9/-1)
Vaihdossa: Niko Rikkilä

Temppuja kerrakseen

Jos Futsal-Liigassa olisi joidenkin muiden sarjojen lailla tapana viskoa päähineitä kentälle hattutemppujen kunniaksi, Arber Istrefille olisi kertynyt jo melkoinen kokoelma hattutavaraa.
Lauantain kotiottelussa Istrefi, 33, viimeisteli liigauransa 45. hattutempun, eli vähintään kolme maalia yhdessä ottelussa. Liigan runkosarjapeleissä ”Arbe” on nyt latonut 41 ja pudotuspeleissä neljä hattutemppua.
– Ai, niitä on jo niin paljon? Ihan noin suureen määrään en olisi uskonut, kun en ole (hattutempuista) kirjaa pitänyt, Istrefi totesi lauantain ottelun jälkeen, saavutettuaan samassa ottelussa – ensimmäisenä pelaajana – kolmensadan maalin rajapyykin Futsal-Liigan otteluissa.
Kuluvalta kaudelta SoVo-kipparin tilillä on jo kuusi hattutemppua, kun pelaamatta on vielä kolme runkosarjakierrosta ja arvoituksellinen määrä pudotuspelivaiheen otteluja. Mahdollista siis on, että Istrefin kaksi vuotta sitten paukuttelema ennätyksellinen kahdeksan hattutempun kausisaldo tulee vielä kohentumaan.

Seitsemäs pörssivoitto hyppysissä
Enimmillään Istrefin maalisaalis yhdessä liigaottelussa on ollut kuusi osumaa, johon hän on yltänyt kolmesti. Maaliskuussa 2016 SoVon tehomies saalisti Mad Maxia vastaan Valkeakoskella yksitoista (6+5) tehopistettä, joka on – toistaiseksi – hänen ottelukohtainen piste-ennätyksensä.
Istrefi aloitti futsalin pääsarjauransa kaudella 2013–14 tammisaarelaisen Ekenäs Sport Clubin riveissä. Tuolloin hän kirjautti vielä sangen maltilliset tehopistelukemat (10+7=17), mutta seuraavilla kausilla SoVon miehistössä tahti on ollut häkellyttävän hurja.
Istrefi on voittanut Futsal-Liigan runkosarjan henkilökohtaisen pistetilaston kuudesti ja yhden kauden maali- ja piste-ennätykset (47+26=73) ovat hänen nimissään parin kauden takaa.
Parhaillaan Istrefi jahtaa seitsemättä pörssivoittoaan maali- ja pistetilaston kärkipaikalla (31+18=49). Käytännössä enää yksi mies, Vieska Futsalin Nelson Bello (25+20=45), on uhkaamassa sovolaisen tämän runkosarjakauden pistekuninkuutta.