Akaateki sen taas

0
SoVo-kapteeni Arber Istrefi juhlii Akaan maalinedustalla Valmir Seferin laukomaa osumaa. Akaan maalivahti Kasper Kangas kuittasi kohta perään iltapäivän toisen maalinsa vastakkaiseen päätyyn.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal ei tälläkään kertaa kyennyt haastamaan Akaa Futsalia totiseen pistetaisteluun, kun joukkueet ottivat yhteen Futsal-Liigan ottelussa monitoimitalossa.
Akaa iski lopullisen sinetin lähestyvien pudotuspelien avauskierroksen kotiedulleen lyömällä somerolaisjoukkueen maalein 8–3 (5–2). Tappio oli SoVolle jo kolmastoista peräkkäinen liigan runkosarja- ja pudotuspeliotteluissa akaalaisseuraa vastaan.
Akaa Futsalin nimeä kantavaa joukkuetta vastaan SoVo on hävinnyt kaikki neljä pelaamaansa kotiottelua synkällä yhteismaalierolla 8–34.
Yleisö heräteltiin lauantaina pelitunnelmaan alkuminuuttien maalikimaralla. Vieraat tekivät nopean avausmaalin, SoVo vastasi pikaisella tasoituksella ja Akaa livahti uudelleen johtoon, kun peliä oli käyty alle kolme minuuttia.
SoVo nousi vielä kerran tasoihin, kunnes Akaa alkoi avausjakson lopussa tehdä lopullista pesäeroa. Toisen jakson alussa Markus Rautiainen siirsi vieraat 6–2 johtoon ja katkaisi kotijoukkueen kirivaiheen alkuunsa.
Rautiainen, Dusan Milojevic sekä maalivahti Kasper Kangas olivat voittaneen akaalaisjoukkueen tehomiehet kahden maalin ja yhden syöttöpisteen saldoillaan.

Flunssa, vammat ja pelikiellot riesoina

Kevätkaudella hyvän maalivireen löytänyt Valmir Seferi viimeisteli SoVolle kahdesti ja Antti Korhonen lihotti syöttötilastoaan kahdella pisteellä. Isäntien maalin suulla aloitti Nevzat Mustafa , joka kuitenkin luovutti avauspuolikkaan jälkeen tonttinsa Niko Rikkilälle .
– Aamulla oli epävarmaa, pystyykö flunssaa potenut Mustafa lainkaan pelaamaan. Hän yritti, mutta ei ollut läheskään parhaassa vireessään. Palloja putoili torjunnoista vastustajan ulottuville vähän turhankin usein, itsekin liigatason maalivahtina aikoinaan mainetta niittänyt SoVon manageri Jarkko Ihalainen kertoi.
Ihalainen vastasi yksinään kotijoukkueen peluutuksesta ja pelinjohtamisesta, päävalmentaja Valdrin Seferin parannellessa flunssaa kotioloissa.
Myös kenttäpelaajistonsa osalta SoVo oli hieman repelainen, kun Gezim Voca ja Muslim Markhiyev kärsivät varoitustilin täyttymisestä aiheutuneita pelikieltojaan ja Pyry-Ville Korhonen sekä Blend Doroci olivat edelleen sivussa nilkkavammojen vuoksi.
– Dorocin vamma vaikuttaa sen verran pahalta, että hänen osaltaan kausi taitaa jo olla paketissa. Kovin hyvältä ei näytä Korhosenkaan toipumisennuste, Ihalainen harmitteli.

Puolivälieräsarja käyntiin Somerolla

SoVo pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa. Tulevana lauantaina somerolaisjoukkue vierailee vielä Pallokerhon kotikentällä Turussa.
– Turkulaisilla on siinä pelissä paljon kovemmat panokset kuin meillä, sillä he saattavat vielä tarvita lisäpisteitä karsintapelien välttämiseksi. Meille on tärkeintä runkosarjan kahdeksannen sijan ja samalla hankalan Kemin reissun välttäminen puolivälierissä, Ihalainen ennakoi tulevaa.
Se on jo nyt selvää, että SoVo tulee aloittamaan puolivälierävaiheen kotikentällään, puolentoista viikon kuluttua lauantaina. Mutta mikä joukkue asettuu vastustajaksi, siihen saadaan vastaus vasta runkosarjan päätöskierroksen myötä.
Jos, kuten olettaa sopii, FC Kemi varmistaa runkosarjan ykköstilansa voitolla lähinaapuristaan Tornion Palloveikoista, pohjoisen joukkueet kohtaavat toisensa myös puolivälierissä. Tällöin SoVon mahdollisiksi vastustajiksi jäisivät hallitseva Suomen mestari Kampuksen Dynamo, viime kevään puolivälierävastustaja, espoolainen Golden Futsal Team, tai Akaa Futsal.
Kahdeksan parhaan joukkueen kesken pelattavissa puolivälierissä niin sanottu kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella, eli SoVon tapauksessa sen vastustajalla. SoVo saa ottelusarjaan kotialoituksen, mutta toinen ja mahdollinen kolmas yhteenotto käydään vastustajan kotikentällä.

Vaasa pois,Tampere tilalle

Sarjan tyvessä on jo hyvän aikaa ollut selvillä vaasalaisen FC Kiiston pikainen paluu takaisin Futsal-Ykköseen. Sen tilalle nousee kuluvan kauden Ykkösen voittonsa varmistanut tamperelainen Vehmaisten Urheilijat.
Liigakarsintaan lähtee pääsarjan puolelta, päätöskierroksen tuloksista riippuen, joko jyväskyläläinen Liikunnan Riemu, Turun Pallokerho tai loimaalainen Alastaron Urheilijat. Ykkösestä tuleva karsintavastustaja on Joutsan Seudun Pallo tai turkulainen KF Kosova.

Futsal-Liigan sarjatilanne:

FC Kemi 21 17 0 1 3 94- 48 52
KaDy 21 15 3 0 3 120- 65 51
GFT 21 16 1 1 3 83- 45 51
Akaa F. 21 15 0 3 3 108- 49 48
Vieska F. 21 12 2 1 6 96- 66 41
Mad Max 21 8 3 1 9 65- 75 31
SoVo F. 21 9 0 2 10 100-100 29
ToPV 21 7 3 1 10 70- 90 28
__________________________________
AU 21 3 2 2 14 52-103 15
TPK 21 4 0 2 15 61-102 14
—————————————
Riemu 21 1 3 4 13 66-106 13
_________________________________
FC Kiisto 21 0 2 1 18 44-110 5

SoVon tehosaldot

Valmir Seferi 2+0=2 (+3/-4=-1)
Antti Korhonen 0+2=2 (+2/-6=-4)
Rinor Karaqa 1+0=1 (+3/-6=-3)
Arber Istrefi 0+1=1 (+3/-7=-4)
Oskari Hietanen (+0/-1=-1)
Joonas Reijonen (+0/-1=-1)
Vilho Ståhlström (+1/-3=-2)
Guri Qerimi (+0/-4=-4)
Maalivahdit: Nevzat Mustafa; peliaika 20.00 (+2/-5), Niko Rikkilä; 20.00 (+1/-3)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän