Energia-ahdistus on totta

0

Energia-ahdistus on totta suomalaisten elämässä. Kansainvälisen tutkimuksen (Pihla Group) mukaan peräti 73 prosenttia suomalaisista on hyvin ahdistuneita energian hintojen noususta. Moni on sitä mieltä, että oma kiinnostus energian hintaa kohtaan on kehittynyt jo pakkomielteeksi.
Psykoterapeutti Emilia Kujala kehottaakin asettamaan itselle rajoja hintojen tarkistamiseen.
Kun me ihmiset olemme jo valmiiksi kuormittuneita koronakriisin jäljiltä, käy helposti niin, että kiinnitämme tavallista enemmän huomiota uhkaaviin asioihin. Tällöin on riskinä, että ahdistus ja huoli kasvavat enemmän kuin olisi ehkä syytä.
Ahdistus vaivaa erityisesti naisia ja on erityisen yleistä nuoremmissa sukupolvissa eli millenniaaleihin ja Z-sukupolveen kuuluvien vastaajien keskuudessa.
Asioiden tarkistelu tai varmistelu on tapa, joka voi helpottaa ahdistusta hetkeksi, mutta pidemmän päälle se jopa pahentaa ahdinkoa. Onkin hyvä asettaa itselle rajat. Voi miettiä, miten välttämätöntä on tietää energian hinta joka päivä tai monta kertaa päivässä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän