Hyväntekeväisyystempaus naisille

0
Arpaonni suosi Mariia Chabanenkoa, Alina Gyrychia, Anastasiia Zabaraa ja Alla Hubanovaa.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Hyväntekeväisyystempaus sai alkunsa, kun ukrainalaiset naiset kyselivät MLL:n naapuritoiminnan vapaaehtoisilta, miten Suomessa vietetään naistenpäivää. Ukrainassa se on kansallinen vapaapäivä toisin kuin meillä.
MLL:n vapaaehtoiset panivat Heidi Virtasen ja Elina Ruokoselän johdolla tuulemaan. He keräsivät päivän viettoa varten somerolaisilta yrityksiltä lahjoituksia, kuten meikkausta, hierontaa ja kampaamopalveluita.
Avoimen päiväkodin tiloissa oli iloinen tunnelma. Kielimuurin yli tiukimmissa paikoissa päästiin Google -kääntäjän avulla. Aluksi arvottiin lahjat, ja kaikki saivat ruusun sekä pääsivät nauttimaan tarjoiluista.
Äiti Nadia ja tytär Tamara Maiboroda saivat arvonnassa jalkahoidon ja lahjakortin kampaamoon.
– Ukrainassa naistenpäivä on suurempi tapahtuma kuin Suomessa. Silloin kaikki naiset saavat lahjan. Miehet muistavat vaimojaan, poikaystävät tyttöystäviä, äidit tyttäriään ja tyttäret äitejään. Nykyään meillä on toukokuussa myös äitienpäivä, ehkä ne alkavat olla yhtä suosittuja juhlia, naiset arvioivat.
– Tietysti huoli Ukrainassa olevista sukulaisista on kova. Välillä siellä on sähköä ja lämmintä, välillä ei. Toisinaan öisin on mahdoton nukkua räjähdysten takia, he murehtivat.
Mariia Chabanenko sai arvonnassa ruokakaupan lahjakortin, Alina Gyrych hieronnan, Anastasiia Zabara kosmetologisen hoidon ja Alla Hubanova hieronnan.
Marina Herasymcnuk pääsi meikattavaksi Linda Niemisen tuolilla.
– En ole ollut meikattavana aikaisemmin.
Dina Mailafiia puki ulkovaatteita ylleen, koska oli lähdössä Jalkojen terveyshoitola Riittaan Johanna Moisanderin opastuksella.
– Meillä ei ole yhteistä kieltä, Moisander naurahti, kun he lähtivät liikkeelle.

Tapahtumaan osallistuivat: Marjon kosmetologipalvelut, hierojat Ella Torkkola, J. Hietaranta, Jenni Vuori, ja Aki Friberg, Tupunrapinat, kampaaja Heidi Noki, Emma Lehtonen, Jalkojen terveyshoitola Riitta, meikkaaja Linda Nieminen MajuriMove, Annen Kukka ja Koti, Toritupa, parturi-kampaaja Satu Hakala, Bionne, Somerkunto, Brodeeraus- ja ompelupalvelu Soili, Millan juhlapalvelu, Mäkelän parturi-kampaamo, Veikon Kone ja Jussin Baari.