Immo Pulkkinen mukana keilafinaalin kärkikahinoissa

0
SomKe:n Risto Nikkanen teki

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron keilahallissa lauantaina käydystä Erikoisteippi Open 2023 -keilakilpailun finaalista muodostui loppuun asti jännittävä taistelu kärkisijoista.

Ennen viimeistä, eli kuudetta heittosarjaa, kärkipaikkaa piti hallussaan Lohjan Rännimestareiden Matti Juseliu s. Someron Keilaajien Immo Pulkkinen oli kahden pisteen päässä ja Hämeenlinnan Juvel-Teamin Olli Hirvonen sekä Turun Palloseuran Samu Valaranta mahtuivat hekin samaan, seitsemän pinnan sisällä voittoa jahdanneeseen kärkikvartettiin.

Ensin voittotaistelusta putosivat Pulkkinen ja Hirvonen, jotka viimeisillä heitoillaan kamppailivat kisan kolmossijasta. Kumpikin teki päätössarjaan 191 pisteen tuloksen, joten somerolainen (1317 pistettä) nappasi kolmannen sijan kahden pisteen erolla Hirvoseen (1315).

Valaranta piti pintansaVoiton osalta kaikki oli auki viimeiseen kolmen heiton ruutuun asti. Kumpikaan ei kovassa hermopaineessa saanut tehtyä loppuun puhdasta kaatoputkea, joten kuutossarjan alkupuolella johtoon noussut Valaranta (1345) piti Juseliuksen (1340) takanaan niukalla viiden pisteen erolla.

– Aloitin kilpailun surkeasti (174 pistettä), mutta sen jälkeen heitto alkoi kulkea ja lopulta voittokin oli tarjolla. Yksi kaato enemmän johonkin väliin ja se olisi ollut siinä, mutta tässä lajissa kaikki on niin pienestä kiinni, Someron radoilla aiemminkin menestymään tottunut Juselius kommentoi päivän suorituksiaan.

Suomen kärkikeilaajiin lukeutuva Valaranta on ollut pitkän tovin voittamaton Somerolla käydyissä valtakunnallisissa kilpailuissa. Pari kuukautta sitten hän oli täällä suorastaan ylivoimainen, tehtyään finaalissa kaksi kolmensadan pisteen maksimitulosta ja hurjan yhteispistemäärän 1546.

Tällä kertaa ei nähty samanlaista tulostulitusta ja ykkössijan eteenkin Valaranta joutui säilyttämään valppautensa viimeiseen heittoon asti.

– Kävin täällä tekemässä finaaliin oikeuttaneen tuloksen torstaina ja keli oli (radoilla) silloin helpompi. Nyt olosuhteet olivat todella vaativat ja kaatojen tekeminen paljon vaikeampaa, poikkeuksellisesti ”vain” neljäänkymmeneen kaatosuoritukseen yltänyt Valaranta jutteli.

Keskiradat taas Pulkkisen pulminaLoppukilpailussa nähtiin jälleen ilahduttavasti kolme somerolaiskeilaajaa. Heistä paikalliseksi kärkinimeksi palasi tammikuun finaalin hienoisen epäonnistumisen jälkeen Immo Pulkkinen .

– Yksi tosi huono sarja vei mahdollisuudet parempaan sijoitukseen, mutta muuten kisa sujui aika mukavasti. Kolmossijaankin voin olla tyytyväinen. Varsinkin ykkös- ja kakkosradoilla heitot osuivat hyvin kohdalleen, mutta keskiradoilla oli taas tuttuun tapaan vaikeuksia, Pulkkinen totesi.

Toiseen sarjaan somerolainen teki kierroksen parhaan ja koko finaalin toiseksi parhaan tuloksen (258) ja keikkui kärkipaikalla vielä kilpailun puolivälissä. Sitten tuli tuo Pulkkisen harmittelema epäonnistuminen neljänteen sarjaan (146), mutta mies kokosi itsensä hienosti ja sinetöi loppukierroksilla paikkansa kärkikolmikossa.

Valaranta oli finaalissa ainoa ilman tasoitushyvityksiä heittänyt kilpailija. Pulkkinen sai sarjaa kohden 22 pinnan tasoituksen, eli kuudelle kierrokselle yhteensä 132 pistettä. Niin sanotuissa ”puhtaissa tuloksissa” hänen edellään olivat voittajan lisäksi Juselius ja Hirvonen.

Vähintään kahdensadan pisteen sarjan kahdesti takonut Risto Nikkanen (1239) oli toiseksi parhaana somerolaisena loppukilpailun seitsemäs. Mika Pieniniemi heitti tasaisia sarjoja, joista kuitenkin kaksisataset jäivät puuttumaan ja hänen sijoituksekseen tuli yhdeksäs.

n Tulokset: 1) Samu Valaranta TPS 1345 (tasoitukset 0), 2) Matti Juselius RäMe 1340 (36), 3) Immo Pulkkinen SomKe 1317 (132), 4) Olli Hirvonen Juvel-Team 1315 (54), 5) Veijo Helin VEE10 1273 (216), 6) Elmeri Tuominen VEE10 1267 (162), 7) Risto Nikkanen SomKe 1239 (150)… 9) Mika Pieniniemi SomKe 1177 (144). (Alkukilpailussa 53 osanottajaa, joista 12 parasta loppukilpailuun).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän