Jokiniemelle SM-kulta Siilinjärveltä

0
Marko Jokiniemi nappasi jälleen voiton veteraanien SM-kisoissa.

Katse siintää jo syksyn MM-kilpailuihin Norjaan

Somerolaislähtöinen Marko Jokiniemi voitti Suomen mestaruuden mäkihypyn veteraanien pienmäen SM-kisoissa. Kisat käytiin Siilinjärvellä mäessä, jonka kriittinen piste on 42 metrissä.

Paimion Urheilijoita edustava Jokiniemi kisasi 40–49-vuotiaiden sarjassa. Hänen hyppynsä kantoivat kumpikin 39,5 metriä. Ensimmäisestä hän sai tuomareilta kultakin 16,5 tyylipisteet ja toisesta 16-17 välillä. Jokiniemen voittotulos oli 205 pistettä.

Keli oli vaihtelevaa Siilinjärvellä. Välillä satoi räntää, välillä paistoi aurinko. Tuulikin tuiversi jonkin verran.

– Muuten oli ihan OK. Kilpailun järjestäjille oli varmasti haastava päivä, toteaa Jokiniemi viime lauantaina hypätystä SM-kisasta.

Kisan kakkonen oli Puijon Hiihtoseuran Kari Salmela yhteispistein 189,1. Hänen hyppynsä olivat 37,5 ja 38,5 metrin pituisia.

Pronssia otti Timo Maukonen. Suolahden Urhoja edustavan Maukosen tulos oli 184,1 pistettä 37 ja 36,5 metrin hypyistä.

– Kauden päätös ja kultaa. Ei voisi paremmin päättyä, iloitsee Marko Jokiniemi.

– Kausi oli kaikkinensa lyhyt. Kesähypyt jäivät kokonaan pois ja syksyllä tuli vaan alle 10 hyppyä. Säät eivät suosineet täysipainoista harjoittelua. Nyt helmikuussa olin Puijolla cup-kisoissa ja Siilinjärvellä. Niistä tuli molemmista voitto ja nyt SM-kulta. Kisat menivät mallikkaasti, tuumailee voittaja.

– Kausi on hyvä lopettaa tähän. Nyt on aika keskittyä töihin ja kesähyppyihin, tuumaa palomies Jokiniemi, jonka työpaikka on Nummelassa.

– Kesä menee muovilla. Harjoittelen aktiivisesti syksyn MM-kilpailuihin. Ne pidetään 18.–24.9. Oslossa Norjassa. Siellä pääseekin jo isompiin mäkiin HS-66 ja HS-106, toteaa Marko Jokiniemi.

Hän uskoo MM-kisamatkasta tulevan hieno reissu.

– Se vaatii tosi paljon treenejä isosta mäestä. Mennään hyvillä fiiliksillä kohti kesää.