KaDy Somerolla

0
KaDyn Tero Intala pääsi vielä ottelun loppusekunneilla ohittamaan rangaistuspotkullaan SoVo-vahti Nevzat Mustafan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kario Eerikäinen

Kampuksen Dynamo kävi hakemassa Somerolta tärkeän avausvoiton, kun Futsal-Liigan puolivälierät käynnistyivät monitoimitalossa.
Neljää viimeisintä Suomen mestaruutta juhlinut jyväskyläläinen KaDy ei antanut altavastaajana ottelusarjaan lähteneen Someron Voima Futsalin yllättää itseään, vaan kuittasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan maaliluvuin 5–2 (4–1).
SoVo aloitti ottelun pirteästi ja onnistui aika nopeasti vastaamaan KaDyn avausmaaliin. Somerolaisjoukkueen tämän kevään ensimmäisestä pudotuspeliosumasta vastasi huikean pommin maalin ylänurkkaan kumauttanut Antti Korhonen. Kyseessä oli 26-vuotiaan espoolaisen ensimmäinen maali liigan pudotuspeleissä.

Virheitä ja varoituksia

Alkupelin lupaava ote lipsahti harmillisen nopeasti somerolaisjoukkueen hallinnasta. KaDy sai tililleen kolme peräkkäistä maalia SoVon puolustus- ja maalivahtipelin epäonnistumisten kautta ja maalien välissä petti myös kotijoukkueen hermokontrolli.
SoVon Gezim Voca tavoitteli keskialueella palloa KaDyn Italo Henriquen kanssa, jolloin sovolaisen pelitossu osui vastustajan jalkaan. Erotuomareista Samu Halmetniemi näki rikkeen varoituksen arvoiseksi ja sai Vocan kuumentumaan tuomiosta. Voca sai suorasta palautteestaan toisen varoituksen, mikä samalla merkitsi ulosajoa kentältä.
Pelitilanteesta varoituksen saanut SoVon Muslim Markhiyev katseli Vocan tavoin punaista korttia ulosajon merkiksi; tosin vasta ottelun jälkimainingeissa, kun hän alkoi purkaa tunteitaan toisen erotuomarin, Adanan Ibrahimin suuntaan. Sekä Voca että Markhiyev saivat ulosajoistaan yhden ottelun mittaisen pelikiellon, jonka he kärsivät tulevan lauantain toisessa puolivälieräkamppailussa Jyväskylässä.

”Peli ei pysynyt tuomareilla hallussa”

Varoituksia sateli kotijoukkueelle muutenkin liikaa, kun myös Arber Istrefi, Valmir Seferi ja päävalmentaja Valdrin Seferi saivat keltaisen kortin silmäiltäväkseen.
– Aikamoinen farssihan tuo tämän päiväinen tuomarityöskentely oli. Peli ei pysynyt erotuomareilla lainkaan hallussa, mikä sitten johti meidän pelaajiemme kuumenemiseen, näki SoVon manageri Jarkko Ihalainen.
SoVon kunniaksi on toki luettava rivien kokoaminen avausjakson tunnekuohujen jälkeen ja mallikas taistelu jälkimmäisellä puolikkaalla. Arber Istrefi teki hienolla henkilökohtaisella soolollaan isännille 2–4 kavennuksen, kun toista jaksoa oli pelattu nelisen minuuttia.
– Kun vielä olisimme saaneet tehtyä toisenkin kavennusmaalin, niin pelin lopussa olisi voinut tapahtua ihan mitä tahansa. Saimme luotua hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ei vain enää onnistunut, Ihalainen totesi pettyneenä.

KaDylla selkeä kotikenttäetu

Puolivälieräsarjan ainoan kotipelin voittaminen olisi ollut SoVon jatkomahdollisuuksia ajatellen ehdottoman tärkeää. Sarjan toinen, kuten myös mahdollinen kolmas ottelu pelataan tulevana viikonloppuna KaDyn kotiareenalla, mistä somerolaisjoukkue ei ole hakenut voittoa yli neljään vuoteen.
– Helppoa se ei tule olemaan nytkään, varsinkaan, kun meiltä puuttuu pelikieltojen vuoksi kokoonpanosta kaksi tärkeää pelaajaa. Yrittämään me silti lähdemme, Ihalainen vakuutti.
SoVon pitää onnistua maalivahti- ja puolustuspelissään täydellisesti ja hyödyntää maalipaikkansa jäätävällä tehokkuudella, jos se mielii horjuttaa hallitsevaa mestaria tämän kotikentällä. Kaksi maajoukkuetason maalivahtia, kolme taitavaa brasilialaispelaajaa ja kokenut Mikko Kytölä muodostavat KaDyn konemaisella varmuudella molempiin pelisuuntiin ja ottelusta toiseen toimivan pelillisen selkärangan.
Somerolla KaDyn tehoista vastasivat hattutempun tehnyt Newton de Souza Junior sekä kahdesti viimeistellyt Tero Intala.

Erotuomari Samu Halmetniemi (vas.) sai kuulla SoVo-kapteeni Arber Istrefin ja kahdesti varoitetun Gezim Vocan eriävät näkemykset tuomioistaan.

Sovon tehosaldot:

Antti Korhonen 1+0=1 (+2/-3=-1)
Arber Istrefi 1+0=1 (+1/-3=-2)
Gezim Voca 0+1=1 (+1/-2=-1)
Valmir Seferi (+1/-1=0)
Muslim Markhiyev (+2/-4=-2)
Guri Qerimi (+1/-3=-2)
Oskari Hietanen (+0/-2=-2)
Vilho Ståhlström (+0/-2=-2)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 37.51 (+2/-5)
Vaihdossa: Niko Rikkilä, Joonas Reijonen
Varoitukset: Voca (2), Markhiyev (2), Valmir Seferi, Arber Istrefi, Valdrin Seferi (toimihenk.)

Futsal-Liigan pudotuspelien ensimmäinen kierros/ puolivälierät:

Kampuksen Dynamo – SoVo Futsal 5-2 (voitot 1-0)
Akaa Futsal – Vieska Futsal 7-4 (1-0)
GFT – Mad Max 2-1 (voitot 1-0)
FC Kemi – ToPV -sarja käynnistyy keskiviikkona