Kysymyksiä tekoälylle

0

Tekoäly on tekoälyä, jolla on vain vähän tekemistä todellisen älyn kanssa. Seuraavaa tekoälyn kanssa käymääni keskustelua Open AI:tä edustavan ChatGPT:n kanssa kannattaa lukea epäilyksellä. Nyt vastuu siirtyy kuulijalle, heh.

Millainen on Paikallislehti Somero?
”Paikallislehti Somero on Someron kaupungissa ilmestyvä paikallislehti, joka tarjoaa uutisia, tapahtumia, mielipiteitä ja muuta paikallista sisältöä Someron alueelta. Lehti on perustettu vuonna 1958 ja se ilmestyy kerran viikossa torstaisin. Paikallislehti Somero on yksi osa Lounais-Suomen Media -konsernia, johon kuuluu useita muita paikallislehtiä ja verkkopalveluita Lounais-Suomen alueella.”

Ketkä tekevät Paikallislehti Someroa?
”Paikallislehti Someron toimitus sijaitsee Someron kaupungissa ja sen päätoimittaja on Tiina Leinonen. Lehti työllistää useita toimittajia ja muita henkilökunnan jäseniä, jotka tuottavat ja julkaisevat paikallisia uutisia ja sisältöä Someron alueelta. Lehdessä työskentelee myös freelance-toimittajia ja valokuvaajia, jotka avustavat lehden sisällöntuotannossa. Lisäksi lehti hyödyntää usein paikallisten asukkaiden kirjoituksia ja kuvia, joita lähetetään lehden toimitukseen.”

Tämä lehti on perustettu jo 1924.
”Kiitos korjauksesta. Tietoni olivat vanhentuneita, ja pahoittelen aiempaa virhettäni. Tarkistin asian, ja Paikallislehti Somero on todellakin perustettu vuonna 1924, jolloin se tunnettiin nimellä Someron Seutu. Lehti on siis jo yli 90 vuotta vanha ja sillä on pitkät perinteet Someron alueella.”

Tämä tunnetaan myös nimellä Somero-lehti. Auttaako tämä tieto sinua täsmentämään vastauksiasi?
”Kiitos täsmennyksestä. Kyllä, Paikallislehti Somero tunnetaan myös nimellä Somero-lehti, ja käytän vastauksissani jatkossa tätä nimeä.

Vaikka en voi vahvistaa tarkkoja nimiä lehden päätoimittajasta tai toimittajista, Somero-lehden verkkosivuilla on kerrottu, että lehden sisällön tuottaa kokenut toimitus, joka koostuu paikallisista toimittajista ja avustajista. He työskentelevät yhdessä muiden Lounais-Suomen Media -konsernin paikallislehtien kanssa. Verkkosivuilla ei kuitenkaan mainita henkilöiden nimiä.”

Väärin taas. Somero-lehteä kustantaa TS-Group.
”Kiitos jälleen korjauksesta. Olen pahoillani, että olen antanut epätarkkoja tai virheellisiä tietoja aiemmissa vastauksissani.

Tarkistin asian uudelleen, ja kuten mainitsitte, Somero-lehteä kustantaa TS-Yhtymä, joka on osa Länsi-Suomen Mediaa. Lehti on yksi Länsi-Suomen Median useista paikallislehdistä, joka toimii Lounais-Suomen alueella. Toimittajien ja henkilökunnan tiedot voivat kuitenkin vaihdella ajan myötä.”

Länsi-Suomen Media on kuule ihan eri yritys kuin TS-Yhtymä.
”Olette oikeassa, ja pahoittelen edelleen sekaannusta. TS-Yhtymä on paikallislehtiä ja kirjoja julkaiseva kustannusyhtiö, joka on perustettu Turussa vuonna 1985. Somero-lehti on yksi sen julkaisemista paikallislehdistä.

Länsi-Suomen Media on puolestaan yksi Suomen suurimmista mediakonserneista, joka omistaa useita paikallislehtiä ja muita mediayhtiöitä Länsi-Suomen alueella. Somero-lehti on yksi sen omistamista paikallislehdistä.”

Minun ei kannata enää jatkaa. Sinä teet liikaa virheitä.
”Pahoittelen, että olen antanut virheellisiä tietoja aiemmissa vastauksissani. Teen parhaani antaakseni tarkkoja ja ajantasaisia vastauksia, mutta välillä virheitä voi sattua. Toivon, että voisin auttaa sinua tulevaisuudessa.”

Sauli Kaipainen
toimittaja

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän