Kysymys ja vastaus kouluruokailusta

0

Haluaisin herättää keskustelua kouluruoan riittävyydestä. Olen huomannut yläkoulussa ruoan loppuvan säännöllisesti ja usein kesken. Viimeiselle porukalle käydään jopa ilmoittamassa, että tässä kaikki, jakakaa loput. Ja osa jää ilman. Eikö ruokaa pitäisi kasvuikäisille tarjota säännöllisesti ja riittävästi?

Huolestunut äiti

Someron kaupungin ruokahuolto pahoittelee, että asiakkaamme on joutunut kääntymään kouluruokailusta takaisin saamatta riittävästi ruokaa. Kiiruun koulukeskukseen (yläaste ja lukio) tuodaan lämmin ruoka Joensuun valmistuskeittiöstä ja sieltä ruoka tilataan edellisen viikon tiistaihin mennessä ja näiden määrien mukaan ruoka valmistetaan. Vararuokaa meillä on aina pakastimessa, sen lämmittäminen tarjolle tietenkin kestää aina jonkin aikaa ja sen odottaminen on varmasti epämukava kokemus asiakkaalle. Asiakkaidemme määrät ja nälkä vaihtelevat päivittäin, joten ennakointi on välillä hankalaa, samoin ruokailijoiden poissaoloista keittiöille tiedottaminen ei toimi aina. Samaan aikaan joudumme pitämään kirjaa päivittäin ruokahävikistä (biojätteestä), syötäväksi kelpaavasta ja koko biojätemäärästä erikseen. Syötäväksi kelpaava biojäte on sitä, mikä jää linjastosta eikä voida hyödyntää myöhemmin. Tämä asia on varmasti paineistanut meitä ruokapalveluissa työskenteleviä suuresti. Ensi vuonna ne tiedot on ruokapalvelujen niitä kysyttäessä annettava asiaa seuraaville viranomaisille koko valtakunnassa. Teemme tarvittavia korjausliikkeitä, jotta voimme joka koulupäivä täyttää asiakkaidemme vatsat hyvällä, terveellisellä ja ravitsevalla ruoalla, jota on tarjolla riittävästi.

Teija Tuulimäki, johtava ruokapalveluesimies

Mitenkä ihmeessä tuollainen asia jää pois kuin vauvaraha? Siis ennen kuin sitä on edes kokeiltu.

Ajatusta mukaan

Kävelytie Kultelaan. Puhetta, lupauksia on ollut vuosikymmeniä. Ely-keskuksesta oli saatu suunnittelurahaa, kertoi kaupungin johtaja kyläläisille jo vuosia sitten? Mitään ei ole tapahtunut. Kävelytien pituus Kultelan kylän osuudelta on 1,5 kilometriä, toki pidemmällekin olisi hyvä tehdä, Torro/Ihamäen teiden risteykseen.

Muuan mummo

Keskustaa ruoskitaan. Joku aika sitten Pekka Haaviston päätökset laitettiin somessa keskustan syyksi. Pian sen jälkeen Jyri Häkämiehen. Nyt Somero-lehden tekstareissa ollaan laittamassa koko sote-soppaakin keskustan syyksi. On se pieneksi puolueeksi valtava vaikuttaja, kun näyttää kaikki asiat hoitavan. Uskovatkohan ihmiset oikeasti. Toisaalta sain 1989 syyt päälleni, kun talous kääntyi syväksi lamaksi. Ihmettelin silloin, miten olin koko maailman laman pystynyt synnyttämään.

Arvostan oikeudenmukaisuutta

Hyvä Ans kattoo! Somero-lehden numerossa 3.3. ideoit perustamaan uutta yhteistä projektia kirjoittaen ja ideoiden. Kutsut muita samanlaisesta toiminnasta kiinnostuneita mukaan. Olen filosofian maisteri ja 68-vuotias. Muutin vuonna 2011 pääkaupunkiseudulta Somerolle ja olen siis uus-somerolainen. Projektisi innostaa minua ja toivon pääseväni mukaan.

Laila Nielsen, puh. 050-4615013

Kehotetaan käyttämään someron palveluja, mutta esimerkiksi vesijohtoliikkeessä ei ikinä vastata puhelimeen. Forssassa homma toimii, heti tuli.

Palveluako?

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän