Lukioon ehdotetaan maanpuolustuksellista kurssia

0
Maanpuolustuksellisella kurssilla voidaan käydä tutustumassa armeijaan, ja häivyttää pelkoja ja ennakkoasenteita armeijasta. Kuva on Salossa pidetystä Porin prikaatin sotilasvalatilaisuudesta. Arkistokuva Minna Määttänen.

Kokoomuksen, perussuomalaisten ja vihreiden valtuustoryhmät esittävät valtuustoaloitteessaan, että Someron lukioon järjestettäisiin vapaaehtoinen maanpuolustuksellisten taitojen ja tietojen linja, -kurssi tai laaja opetuskokonaisuus.

Siellä opetettaisiin kansalaistaitoja, kuten ensiaputaitoja ja metsästykseen liittyviä asioita. Asiantuntijoita kävisi luennoimassa koululla. Joukolla voitaisiin käydä tutustumassa varuskuntiin.

Ryhmät perustelevat kurssia muun muassa sillä, että Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen maanpuolustustaidot ovat nousseet ajankohtaisiksi Suomessa.

Aloitteessa sanotaan, että maanpuolustukseen on kohdistunut suurta kiinnostusta pitkin Suomea. Näihin turvakursseihin on sisältynyt esimerkiksi huoltovarmuutta, väestönsuojelua, maanpuolustusta, rajaturvallisuutta, ensiaputaitojen teoriaa ja harjoituksia, metsästykseen ja varuskuntiin tutustumista.

Kurssia perustellaan myös sillä, että armeijan kutsunnat eivät ole nuorelle itsestäänselvä asia. Varusmiespalvelu saattaa herättää jännitystä ja stressitilaa, eikä se tue nuoren valmiutta maanpuolustusta kohtaan.

Aloitteessa todetaan: ”Tällainen kurssi tai laajempi kokonaisuus voisi auttaa nuorta kohtaamaan ajatuksiaan tutussa kouluympäristössä paremmin sekä jakamaan kokemuksia ja mielipiteitöä asiantuntijoiden luotsaamana.”

Aloitteentekijät toteavat, että näin Someron lukioon saataisiin yksi kurssivaihtoehto lisää.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän