Meska vastaan RPC

0
Meskan Sami Miskala (10) korintekoaikeissa tamperelaispuolustuksen vartioinnissa.

Teksti Juha Laakso

Salolais-somerolainen koripallojoukkue MesucaArska-Basket päätti alle 15-vuotiaiden valtakunnallisen mestaruussarjan, eli Robert Petersen Cupin, runkosarjan Salon Urheilutalossa YMCA Tampereen/Kangasalan Urheilijoiden yhteisjoukkuetta vastaan.
Kamppailuun lähdettäessä pirkanmaalaiset olivat sarjataulukossa Meskan yläpuolella ja tappio olisi pudottanut Salon/Someron yhdistelmän kuutossijalle. Vastaavasti vähintään kolmen pisteen marginaalilla heltiävä voitto nostaisi Meskan lopputaulukon neloseksi.
Voitto ja kolmen pinnan ero toteutuivat niin, ettei tulokseen ja taulukkojärjestykseen jäänyt nokan koputtamista. Meska murskasi vieraansa koriluvuin 101–61 (56–27), nousten runkosarjan päätöstaulukossa sekä YMCA:n että Helsingin NMKY:n edelle.

Katseet lopputurnaukseen

Hienosta voitosta huolimatta Meskan peliin jäi vielä parannettavaakin. Vastustaja napsi meskalaisten nenän edestä huimat 34 hyökkäyslevypalloa ja lisäksi kotijoukkueelle kirjattiin 32 pallonmenetystä.
Näistä pienistä miinuksista huolimatta peli oli kevätkauden parasta Meskaa ja tulevaa lopputurnausta ajatellen esitys oli lupauksia herättävä. Yksittäisistä pelaajista esiin nousivat viisi kolmen pisteen heittoa upottaneet serkukset Pyry Laine ja Oliver Enbacka, sekä vahvan ottelun pelannut Seve Korpijärvi.

Meskalaisten tehosaldot:

Pyry Laine 34.10 peliaika/22 pistettä/11 levypalloa/11 syöttöä/5 riistoa/2 torjuntaa, Oliver Enbacka 28.48/21 p/4 l/7 s, Seve Korpijärvi 35.48/19 p/7 l/9 s/5 r, Luukas Lautiala 21.54/13 p/6 l/3 s, Sami Miskala 24.19/10 p/3 l/3 r, Luukas Kyyrä 30.32/10 p/13 l/2 t ja Oskar Enbacka 24.27/6 p/6 l/3 s.

Meskan RPC -joukkueella on nyt runsaan kuukauden tauko virallisista peleistä, ennen toukokuussa pelattavaa tämän ikäluokan Suomen mestaruussarjan lopputurnausta.
Viime keväänä Meska ylsi samalla runkopelaajistolla alle 14-vuotiaiden sarjassa SM-hopeasijalle.

Kärkiryhmä nurin Pollarin johdolla

Alle 16-vuotiaiden Läntisen alueen kolmosdivisioonassa Meska kohtasi Somerolla pelatussa ottelussa Turun NMKY:n. Sarjajohtaja TuNMKY karkasi alussa 16-0 johtoon, kunnes Meska heräsi taistelemaan. Erityisen vahvassa kakkoserässään Meska pohjusti nousunsa 82–70 (44–36) voittoon.
Hurjassa pelivireessä ollut Ronnie Pollari taisteli molemmissa päissä kenttää, kasaten kauden ennätyspisteikseen 37. Aatu Nikander teki 23 pistettä, Viljami Laine 9, Konsta Lehtinen 7 ja Miika Aaltonen 6 pinnaa.
Meska sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja kohtaa kolmosdivarin aluefinaalien välierässä Naantalin Koripalloilijat.